15 Οκτ 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Το ΔΣ του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και ΓΡΑΦΕΙΩΝ, στην πρόσφατη συνεδρίαση του, αποφάσισε ομόφωνα να στηρίξει την πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή για την κατάργηση των μνημονίων 1 και 2, του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012-2015 και των εφαρμοστικών νόμων και την καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων.
Στηρίζουμε την πρωτοβουλία αυτή, ενάντια στη βάρβαρη πολιτική των ελληνικών κυβερνήσεων και της ΕΕ, για να μην πληρώσουν οι εργατουπάλληλοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία τα βάρη της κρίσης, αλλά αυτοί που τη δημιούργησαν, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο. 
Καλούμε τα μέλη του σωματείου, τους εργαζόμενους στον κλάδο να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο στηρίζοντας τη δράση και τις πρωτοβουλίες που θα πάρει το επόμενο διάστημα, δράση που πρέπει από κοινού να αναπτυχθεί με τα υπόλοιπα σωματεία, με τους εργαζόμενους από άλλους κλάδους, ώστε να γίνει ένα βήμα ανατροπής της αντιλαικής πολιτικής.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, όπως θέλει να παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Το αστικό πολιτικό σύστημα την χρησιμοποιεί για να καλύψει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια για να στρέψει δηλαδή τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο με στόχο την ενίσχυση της καπιταλιστικής εξουσίας.
Όταν λοιπόν το αστικό πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να διαχειριστεί την λαϊκή δυσαρέσκεια, που προέρχεται από την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, τότε σαν πατερίτσες του καπιταλιστικού συστήματος  αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες, αναγορεύοντας σαν εχθρό τον εργάτη που έχει άλλο χρώμα, θρησκεία, πατρίδα!
Κρύβουν με αυτόν τον τρόπο το μίσος που τρέφουν συνολικά για όλους τους εργάτες Έλληνες και μετανάστες. Απόδειξη ότι μετατρέπονται σε νταβατζήδες των αφεντικών που θέλουν πάμφθηνους εργάτες. Αυτό το ρόλο τον παίζει πολύ καλά η Χρυσή Αυγή με τα γραφεία ευρέσεων εργασίας που έχει φτιάξει για να στέλνει στους επιχειρηματίες φθηνούς ανασφάλιστους εργάτες που διαθέτουν το "προσόν" να είναι Έλληνες.
Στην ουσία, κάνει ότι και η τρικοματική κυβέρνηση που καταργεί με νόμους συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κοινωνική ασφάλιση κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, για να προσφέρουν στο κεφάλαιο φτηνή εργατική δύναμη.
Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται ο ρόλος της  στα μάτια των εργαζομένων. Και εμείς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα παλέψουμε για την ολόπλευρη αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με τρομοκρατικές επιθέσεις επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά την εργατική τάξη.
Μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις έδρασαν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους, αναρχοαυτόνομους στην επίθεση που δέχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη του 2011.
Εμείς οι εργατοϋπάλληλοι με το Σωματείο μας θα μπούμε εμπόδιο και δεν θα επιτρέψουμε ούτε στους εργοδότες ούτε στους μπράβους τους να μας βάλουν στο χέρι για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους. Κάθε εργαζόμενος μέσα από την πάλη με το ταξικό του σωματείο να απομονώσει τα τσιράκια των εργοδοτών και να παλέψει ενάντια στον ταξικό εχθρό και τις εφεδρείες του, όπως την Χρυσή Αυγή.      
Απόφασή μας είναι το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων.
Η συμμαχία μας δηλαδή με τους αυτοαπασχολούμενους μικρομεσαίους ΕΒΕ, τη νεολαία που όχι μόνο θα αποκρούσει αλλά και που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης προς όφελος των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων!


Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Σωματείου 10/10

Το σώμα της Γενικής Συνέλευσης αποφάσισε και ψήφισε:
  1. Την απόφαση του ΔΣ του σωματείου για απεργία στις 18/10. Ακόμα εξουσιοδοτεί το ΔΣ του σωματείου να πάρει απόφαση για απεργία την ημέρα κατάθεσης των νέων μέτρων.
  2. Το ψήφισμα του ΔΣ "Για το ρόλο της Χρυσής Αυγής".
  3. Το ψήφισμα στήριξης του ΔΣ "Στην πρόταση νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων".

10 Οκτ 2012

Ανακοίνωση Γενικής Συνέλευσης Σωματείου

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00 ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Η κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη για όλους τους εργαζόμενους. Κεφάλαιο, κυβέρνηση, ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν θέλουν να ξεμπερδέψουν με τα τελευταία εργατικά δικαιώματα. Χρειάζεται τώρα γενικός ξεσηκωμός! Να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα και οι εκβιασμοί ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου να μην περάσουν.
ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !
ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Να απαντήσουμε με νέα απεργιακή κινητοποίηση
Υπάρχει η εμπειρία και στο σωματείο μας από την πετυχημένη μάχη της γενικής απεργίας 26/9 όπου εργαζόμενοι από εταιρείες του κλάδου συμμετείχαν ακόμα και για πρώτη φορά. Με απόφαση του ΔΣ του σωματείου αποφασίσαμε για νέα πανελλαδική απεργία όταν η βουλή θα συζητά την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων. Οργανώνουμε την απάντηση μας, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας. Χρειάζεται αγώνα διαρκείας μέχρι την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Να είμαστε έτοιμοι, σε θέση μάχης!
Μπορούμε να αποκρούσουμε τη φτώχεια και την εξαθλίωση!
Κανένας συνάδελφος να μην πιστέψει τα ψέματα, τα εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ του μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα  κέρδη τους.
Λένε ψέμματα τα κόμματα της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας. 
Τέρμα με τις αυταπάτες ότι κάποιοι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ευρωπαϊκή ένωση χωρίς να θίξουν την ιδιοκτησία και τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών θα τους πείσουν να δείξουν μεγαλύτερη συμπόνια για τους εργαζόμενους  θα κάνουν την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης πιο φιλολαϊκή.
Με το πλαίσιό μας απαιτούμε
-Να μην ψηφιστούν τα νέα  βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα
-Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
-Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από την λυκοσυμμαχία της ευρωπαϊκής ένωσης.
Συγκεκριμένα στον κλάδο η επίθεση της εργοδοσίας δεν έχει τελειωμό. Απληρωσιά, απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγή συμβάσεων, κατάργηση του ωραρίου και εργοδοτική τρομοκρατία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη σε μια σειρά εταιρείες όπως Icap, Kosmocar, G4S, Express Publishing, ΑΕΓΕΚ, Γενική Ανακύκλωση, Ερυθρός Σταυρός, Θεοχαράκης, δημοσκοπήσεις. Σε όλους αυτούς τους εργασιακούς χώρους και σε άλλους μικρότερους το σωματείο πρωτοστάτησε στην ενημέρωση και οργάνωση των συναδέλφων. Στους χώρους δουλειάς  όπου οι εργαζόμενοι δέχτηκαν τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών στο όνομα δήθεν της σωτηρίας των θέσεων εργασίας, στην λογική του μικρότερου κακού, δεν σταμάτησαν ούτε οι απολύσεις ούτε οι μειώσεις μισθών.
Ταυτόχρονα μέσα στο καλοκαίρι είχαμε και την υπογραφή της νέας σύμβασης των Εμπορικών Επιχειρήσεων που προβλέπει μειώσεις μισθών από 6,7% που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ). Για άλλη μια φορά λοιπόν αποδεικνύεται περίτρανα ότι αν οι εργαζόμενοι δεν ξεμπερδέψουν άμεσα με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και τους εκπροσώπους τους στα όργανα διοίκησης των εργατικών οργανώσεων τότε πάντα ότι προσπάθεια και να κάνουν παράλληλα με το κεφάλαιο και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου μια πέμπτη φάλαγγα θα τους πλαγιοκοπεί.
Την  Παρασκευή 5 Οκτώβρη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας και αποφάσισε:
  • Κινητοποίηση τη Δευτέρα 8/10 και 6:00 το απόγευμα του σωματείου στην Ομόνοια μέρα όπου το Γιουρογκρουπ θα συνεδριάζει για να προχωρήσει την αντιλαϊκή επέλαση με τα νέα μέτρα. Να αποτελέσει αυτή η κινητοποίηση σταθμό προκειμένου να καταδικαστεί μαζικά η πολιτική που τσακίζει το λαό και να δυναμώσει σχεδιασμένα η δράση για την επιτυχία της γενικής απεργίας που θα γίνει κατά τη συζήτηση των μέτρων στη Βουλή.
  • Συμμετοχή του σωματείου στην παναττική στάση εργασίας την Τρίτη 9/10 12-3 με προσυγκέντρωση 12:30 Πανεπιστημίου και Πατησίων.
  • Συμμετοχή του σωματείου στη γενική απεργία τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων.
  • Γενική Συνέλευση του Σωματείου Τετάρτη 6:00 το απόγευμα στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ -  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/10 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:00 ΣΤΟΝ 2ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

7 Οκτ 2012

Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων Αθήνας


Την  Παρασκευή 5 Οκτώβρη συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του σωματείου μας και αποφάσισε:
  • Κινητοποίηση τη Δευτέρα 8/10 και 6:00 το απόγευμα του σωματείου στην Ομόνοια μέρα όπου το Γιουρογκρουπ θα συνεδριάζει για να προχωρήσει την αντιλαϊκή επέλαση με τα νέα μέτρα. Να αποτελέσει αυτή η κινητοποίηση σταθμό προκειμένου να καταδικαστεί μαζικά η πολιτική που τσακίζει το λαό και να δυναμώσει σχεδιασμένα η δράση για την επιτυχία της γενικής απεργίας που θα γίνει κατά τη συζήτηση των μέτρων στη Βουλή.
  • Συμμετοχή του σωματείου στην παναττική στάση εργασίας την Τρίτη 9/10 12-3 με προσυγκέντρωση 12:30 Πανεπιστημίου και Πατησίων.
  • Συμμετοχή του σωματείου στη γενική απεργία τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων.
  • Γενική Συνέλευση του Σωματείου Τετάρτη 6:00 το απόγευμα στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Συνάδελφοι απαιτούνται αυξημένα αντανακλαστικά και επαγρύπνηση. Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Έρχεται για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλει τα νέα βάρβαρα μέτρα. Τώρα γενικός ξεσηκωμός! Τα νέα βάρβαρα μέτρα και οι εκβιασμοί ΕΕ, κυβέρνησης και κεφαλαίου να μην περάσουν.
·         Να μην ψηφιστούν τα νέα βάρβαρα μέτρα.
·   Να καταργηθούν τώρα όλες οι αντιλαϊκές συμφωνίες, τα μνημόνια και οι δανειακές συμβάσεις.
·   Μονομερή διαγραφή του χρέους και αποδέσμευση τώρα από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΏΝΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ

Θέσεις-ανακοίνωση επιτροπή ανέργων του σωματείου

ΑΝΕΡΓΗ ΓΥΝΑΙΚΑ / ΑΝΕΡΓΕ ΑΝΤΡΑ/ ΑΝΕΡΓΕ ΝΕΕ/A, ΑΝΕΡΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΥΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΘΕΡΙΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ

ΜΗΝ ΤΟΥΣ  ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ! ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!