12 Νοε 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ Μ.Κ.Ο. ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Συνάδελφοι,
Η πλούσια πείρα που έχουμε αποκομίσει από τη δουλειά μας μέχρι τώρα σαν Επιτροπή Αγώνα πρέπει να μείνει παρακαταθήκη για όλους τους συναδέλφους και αυτούς που θα εργασθούν στα επόμενα 7μηνα.
Τα προβλήματα που υπάρχουν είναι κοινά και έχουμε την εμπειρία να τα αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί. Κανένας μόνος του απέναντι στην απληρωσιά, την ανασφάλιστη εργασία και τους όρους εργασίας που θυμίζουν κάτεργο.  Πρόσφατα δώσαμε την μάχη της απεργίας στις 6 Νοέμβρη. Μέσα από την απεργία δήλωσαμε  τρανταχτά την αντίθεση μας στην κυρίαρχη πολιτική και τη βαρβαρότητα την οποία μας έχουν επιβάλει, μέσα και από τα προγράμματα μέσω ΜΚΟ. Δηλώσαμε οτι θα παλέψουμε να μην μείνεις κάνενας συνάδελφος απλήρωτος και ανασφάλιστος. Διεκδικήσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά, χωρίς δουλέμπορους και διαμεσολαβητές, με αξιοπρεπή μισθό μέσα από την υπογραφή  Συλλόγικής Σύμβασης Εργασίας  και όχι με ηλικιακά όρια.

6 Νοε 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΟ WEB RADIO ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ



Από αύριο 7/11 18:00 και κάθε Πέμπτη ξεκινάει η ραδιοφωνική εκπομπή του σωματείου στο web radio του Π.Α.ΜΕ. Καλούμε τους συναδέλφους να συντονιστούν και να ακούσουν την πρώτη ωριαία ραδιοφωνική εκπομπή μπαίνοντας στη σελίδα του Π.Α.ΜΕ. www.pamehellas.gr. Στην πρώτη εκπομπή συμμετέχουν συνάδελφοι μέλη της Επιτροπής Αγώνα μέσω ΜΚΟ στον πολιτισμό. Το πρόγραμμα της εκπομπής θα εμπλουτίζεται συνεχώς με συνεντεύξεις από επιτροπές του σωματείου, ενημέρωση από εργασιακούς χώρους και πρωτοβουλίες που παίρνει το σωματείο.

ΣΥΣΚΕΨΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΜΕΣΩ ΜΚΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ 8/11 ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6/11 ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Από τις πρώτες μέρες που ξεκινήσαμε ν’ ασκούμε τα καθήκοντα μας, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις δύσκολες συνθήκες δουλειάς, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων βρέθηκε στο πλευρό μας. Κάλεσε σε συσκέψεις όλους τους εργαζόμενους που δουλεύουν στα μουσεία και τις εφορείες αρχαιοτήτων μεσω Μ.Κ.Ο. Αποτέλεσμα των συσκέψεων ήταν η συγκρότηση επιτροπής αγώνα με σκοπό τον αγωνιστικό συντονισμό όλων των εργαζομένων. Επίσης, το σωματείο παρενέβει στην UNESCO για το ζήτημα των πληρωμών.
            Η επιτροπή αγώνα εργαζομένων  μέσω ΜΚΟ, που συσπειρώνει έναν αριθμό συναδέλφων από τα εξής μουσεία και εφορείες αρχαιοτήτων: Επιγραφικό, Αρχαιολογικό, Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, Λαϊκών Οργάνων, Γουλανδρή, πραγματοποίησε συνεχόμενες παρεμβάσεις: στον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Καρακατσάνη, στον Υπουργό κ. Παναγιωτόπουλου, στον διευθυντή της Διαχειριστικής Αρχής κ. Νταή, στα γραφεία της Μ.Κ.Ο Ε.Π.Ε.Κ.Α. Στις παρεμβάσεις συμμετείχε αντιπροσωπεια του Δ.Σ του Σωματείου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων καθώς και μέλη της επιτροπής του Π.Α.ΜΕ στον Πολιτισμό. Αποτέλεσμα αφενός των παρεμβάσεων ήταν να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής των δεδουλευμένων στις Μ.Κ.Ο ΕΠΕΚΑ  και UNESCO, αφετέρου ν’ αναγνωριστεί απ’ τους εργαζόμενους πως η μαζική, ενιαία οργανωμένη παρέμβαση ασκεί πίεση και μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση που δεχόμαστε στα δικαιώματά μας .