30 Σεπ 2014

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Οι τελευταίες δηλώσεις του Γ.Βρούτση έρχονται να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ότι κυβέρνηση, ΕΕ, τρόικα και εργοδότες ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Στο στόχαστρο μπαίνουν λοιπόν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία, το ασφαλιστικό και οι ομαδικές απολύσεις. Στόχος με βάση τις δηλώσεις Βρούτση από τη Γενεύη είναι να μπουν στο “γύψο” οι εργατικές διεκδικήσεις δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το “λοκ αουτ” την ανταπεργία δηλαδή και να απολύουν ομαδικά εργαζόμενους. Ταυτόχρονα ανοίγει το ζήτημα συνολικά για αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και στις ελευθερίες όπως και στο ασφαλιστικό.

21 Σεπ 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-4 ΟΚΤΩΒΡΗ-1ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ


ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης, της ΕΕ και των εργοδοτών για επίθεση στα δικαιώματα των εργαζόμενων, των άνεργων και των λαϊκών στρωμάτων στο σύνολό τους δε θα χουν σταματημό. Δε θα αφήσει απ'έξω νέους και παλιούς εργαζόμενους. Ετοιμάζουν νέες ανατροπές στην κοινωνική ασφάλιση. Επιπλέον συρρίκνωση και βαθιά εμπορευματοποίηση της υγείας, της παιδείας και της πρόνοιας , συνέχιση της φοροεπιδρομής στα λαϊκά εισοδήματα μέσω του ΕΝΦΙΑ, ομαδικές απολύσεις και αλλαγές στη λειτουργία των σωματείων.
Μόνη απάντηση αποτελεί η οργάνωση των εργαζόμενων με όρους ταξικής σύγκρουσης. Λύση στα προβλήματά μας θα δώσουμε μόνο εμείς με τη συλλογική μας πάλη. Κανένας σωτήρας καμιά κυβέρνηση, ούτε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ όποτε προκύψει, δε θα αλλάξει την κατάσταση προς όφελος των εργαζόμενων. Ποτέ στην ιστορία η εργατική τάξη δεν κέρδισε κατακτήσεις, δεν πήρε μέτρα πίσω χωρίς να υπάρχουν εργατικές κινητοποιήσεις. Να μην τους αφήσουμε σε "χλωρό κλαρί", είναι ώρα να ακουστεί η δική μας φωνή.

15 Σεπ 2014

Συνεδρίαση ΔΣ στις 16/9



Το σωματείο μας καλεί τα μέλη του και τις επιτροπές του να παρευρεθούν στο ανοιχτό Διοικητικό Συμβούλιο την Τρίτη 16/9 7:00 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου στον 3ο όροφο του ΕΚΑ. Τα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι η πρόταση του Π.Α.ΜΕ. για το δίμηνο πρόγραμμα δράσης, η προετοιμασία του πανελλαδικού συλλαλητηρίου 1η Νοεμβρίου και της συγκέντρωσης που θα προηγηθεί 4 Οκτωβρίου στην Αθήνα. Ακόμα θα συζητηθεί για να παρθεί απόφαση η ημερομηνία της Γενικής Συνέλευσης των μελών. Όλοι οι συνάδελφοι να είναι εκεί.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ