30 Απρ 2015

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Αθήνα 10π.μ. στο Σύνταγμα



Το σωματείο καλεί τα μέλη του και όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Αθήνας να τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες και τους νεκρούς της τάξης μας με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς.
Ο ξεσηκωμός των εργατών το Μάη του 1886 δείχνει το δρόμο και για τους σημερινούς αγώνες. Από τη μια η Πρωτομαγιά αποδεικνύει περίτρανα τη δύναμη που έχει η ταξική πάλη και η ενότητα των εργαζόμενων στη σύγκρουση τους με το κεφάλαιο, δηλαδή ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη μόνο στη δική τους δύναμη. Μπορεί κυβερνήσεις, τρόικα, εργοδότες να έχουν πάρει πίσω μια σειρά κατακτήσεις και δικαιώματα αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει κριθεί.
Καμιά εμπιστοσύνη σε μια ακόμα κυβέρνηση που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ, που παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που αιματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Που συνεχίζει την ίδια πολιτική Δουβλίνου και Σένγκεν, που πνίγει μετανάστες στη Μεσόγειο.
Οι διαπραγματεύσεις της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Τα Δάνεια και το χρέος δεν είναι του λαού. Καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων.

18 Απρ 2015

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ 20 ΑΠΡΙΛΗ ΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Το σωματείο μας θα συμμετέχει στη συγκέντρωση στις 8 το πρωί στην πλατεία Δαβάκη, στο Περιβολάκι στη Νίκαια στις 20 Απρίλη, ημερομηνία έναρξης της δίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Την πρωτοβουλία αυτή έχουν πάρει από καιρό σωματεία από τον Πειραιά και την Αθήνα που βρίσκονται στη δύναμη του Π.Α.ΜΕ.
Το σωματείο μας όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του όσο και μέσω ψηφισμάτων Γενικών Συνελέσευων καταδίκαζε την εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Χρειάζεται επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Μέλη και στελέχη της Χρυσής Αυγής ήταν που δολοφόνησαν τον Π. Φύσσα στο Κερατσίνι. Αυτοί πραγματοποίησαν τη δολοφονική επίθεση σε συνδικαλιστές του Συνδικάτου Μετάλλου, μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα , που αποτελούσε συνέχεια δεκάδων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, αντιφασιστών.

16 Απρ 2015


Εκδήλωση για την υγεία και την ασφάλεια στους χώρους δουλειάς

21/4/2015, με θέμα:

 

«Η προστασία υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς –
Τα καθήκοντα των σωματείων»

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων σας καλεί να πάρετε μέρος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Απριλίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1 πλ. Κάνιγγος - 2ος Όροφος) με θέμα «Η προστασία υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς - Τα καθήκοντα των σωματείων». Στην εκδήλωση θα υπάρξει παρουσίαση με slides από τον καθηγητή ΤΕΦΑΑ, Κώστα Μπουντόλο, ομιλία από τον ειδικό γιατρό εργασίας Σπύρο Δρίβα και παρέμβαση από την Εύη Γεωργιάδου, μηχανικό ασφαλείας. Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις από τα σωματεία.
Tην εκδήλωση συνδιοργανώνουν :
  • Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής
  • Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας
  • Κλαδικό σωματείο Χρηματοπιστωτικού
  • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων & συναφών   επαγγελμάτων Ν. Αττικής
  • Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής
  • Σωματείο εργαζομένων Forthnet- Νetmed
  • Σωματείο εργαζομένων 360 Connect
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 



13 Απρ 2015

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 15 ΑΠΡΙΛΗ 11:00 π.μ. ΣΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Συνάδελφοι τα αποτελέσματα των κοινωνικών διαλόγων τα ζούμε καθημερινά στις δουλειές μας. Θεωρούμε πρόκληση και εμπαιγμό για τους εργαζόμενους τη συνάντηση στις 15 Απρίλη των «κοινωνικών εταίρων» μεταξύ Υπουργείου Εργασίας – ΣΕΒ – ΓΣΕΕ, για τον κατώτατο μισθό και τις ΣΣΕ. Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εκ περιτροπής εργασία, η επινοικίαση εργασίας που γιγαντώνεται στον κλάδο είναι μερικά από τα αποτελέσματα του «κοινωνικού εταιρισμού». Η πείρα έδειξε ότι θύτης και θύμα δε μπορούν να συνεργαστούν. Δε μας αρκεί να ζούμε με τα ψίχουλα που θα πέφτουν από τα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων. Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – Α.Π (ΜΕΤΑ), που πασχίζουν για την ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίο. Να μην αφήσουμε την κατάσταση στα χέρια τους, να διαπραγματεύονται για τα δικά μας συμφέροντα.