29 Μαΐ 2015

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΙΣ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ


Είμαστε σε ετοιμότητα! Να μπλοκάρουμε το νέο μνημόνιο που ετοιμάζουν!

Το σωματείο καλεί τα μέλη του και όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Αθήνας σε διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να αντιπαλέψουμε το νέο μνημόνιο που θα φέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Χρειάζεται λαϊκή ετοιμότητα προκειμένου να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία.

Καμιά αναμονή! Οι διαπραγματεύσεις της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, θα τους καλέσουν να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι δεσμεύσεις αυτές περιλαμβάνουν νέα βάρβαρα μέτρα μείωσης του λαϊκού εισοδήματος και ισοπέδωση των κλαδικών μισθών, με νέα μέτρα στις συντάξεις, στο ασφαλιστικό, στη φορολογία.
Αυτά απαιτούν ΕΕ-ΔΝΤ και μεγαλοεργοδοσία, σε αυτούς λογοδοτεί η κυβέρνηση και όχι στο λαό.
Από τους πρώτους 5 μήνες οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης “ξέβαψαν” και το σκίσιμο των μνημονίων που έλεγε προεκλογικά έγιναν “σχήμα λόγου”.
Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζονται οι νόμοι που διέλυσαν εργασιακές σχέσεις και συλλογικές συμβάσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Στόχος τους είναι να μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν με τα ψίχουλα, να παρακαλούν για επιδόματα και μισθούς πείνας, για πεντάμηνα προγράμματα εργασίας. Από τη μία απαιτούν από τους εργαζόμενους «λιτό βίο» και από την άλλη οι επιχειρηματίες να πλουτίζουν.

26 Μαΐ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Α.Ε. και Γραφείων καταγγέλλει την εργοδοσία των ΕΛΠΕ για το εργοδοτικό έγκλημα της Παρασκευής 08/05, που σαν αποτέλεσμα είχε να μετράμε πλέον το θάνατο 3 εργατών και τον βαρύ τραυματισμό ακόμη 3.

Τα εργοδοτικά εγκλήματα δεν είναι αποτέλεσμα «ανθρωπίνων σφαλμάτων», αλλά αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και της εντατικοποίησης της εργασίας για την επίτευξη μεγαλύτερου κέρδους για την εργοδοσία, αποδεικνύοντας ξανά ότι οι κανόνες της κερδοφορίας δε συμβιβάζονται με τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι τους πληρώνουν ακόμη και με τη ζωή τους.

22 Μαΐ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Αθήνα 20/5/2015


ΠΑΡΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ! ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΑ!

Συναδέλφισσα εργαζόμενη/ συνάδελφε εργαζόμενε στις εταιρείες δημοσκοπήσεων,

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι στις εταιρείες δημοσκοπήσεων γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι θα πει ανασφάλεια στην εργασία, να μην είσαι σίγουρος αν την επόμενη μέρα θα «υπάρχει έργο» για να δουλέψεις, τι θα πει δουλειά με το κομμάτι, τι θα πει να μαζεύεις τσίμα-τσίμα ένσημα με την ψυχή στο στόμα, να μην μπορείς να πάρεις άδειες ακόμα και εάν αρρωστήσεις, να μην μπορείς να πάρεις επίδομα ανεργίας όταν δεν εργάζεσαι πια, και όλα τα υπόλοιπα που είναι απόρροια των συμβάσεων έργου που υπογράφουμε.
Από την άλλη ξέρουμε καλά πόσα κερδίζουν οι εταιρείες αυτές, αλλά και οι πελάτες τους, που είναι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τα κέρδη αυτά πατάνε στη δική μας εργασία, που πολλές φόρες είναι και απλήρωτη.
Εμείς είμαστε η κινητήρια μηχανή των εταιρειών, στις οποίες εργαζόμαστε - χωρίς εμάς δεν μπορεί να δουλέψει τίποτα. Γι’ αυτό και δε μας αρμόζει ούτε η μιζέρια, ούτε η παθητικότητα και πολύ περισσότερο η απογοήτευση και η αναμονή.

15 Μαΐ 2015

Καταγγελία για το Εργοδοτικό Έγκλημα



Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Α.Ε. και Γραφείων καταγγέλλει το εργοδοτικό έγκλημα που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 08/05 στέλνοντας  έξι εργαζομένους τραυματισμένους, εκ των οποίων τους 2 σοβαρά, από πυρκαγιά στο νοσοκομείο. Κι αυτό το εργοδοτικό έγκλημα είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης της εργασίας, των άθλιων συνθηκών εργασίας και της έλλειψης μέτρων ασφαλείας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι τα κέρδη της εργοδοσίας δε συμβαδίζουν με τα δικαιώματα των εργατών, ακόμη και με τη ζωή τους.
Ο μόνος δρόμος που υπάρχει για την προστασία της ζωής των εργαζομένων είναι ο δρόμος του αγώνα, της οργάνωσης στους χώρους εργασίας για να αντιμετωπισθεί η εργοδοτική επίθεση, να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για γενικευμένη αντεπίθεση της εργατικής τάξης, με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της.    
Ως σωματείο εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους συνάδελφους, τους ευχόμαστε περαστικά και να γυρίσουν γρήγορα στα σπίτια τους και στην δουλειά τους.

                                                                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ