19 Σεπ 2016

Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στο Ζάπειο-Χάλασε τη Φιέστα Υπ. Εργασίας-Εργατοπατέρων

 
Την Παρασκευή το πρωί το ΠΑΜΕ και εκατοντάδες εργαζόμενοι από συνδικαλιστικές οργανώσεις της Αττικής, με τη συμμετοχή και του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας προχώρησαν σε κινητοποίηση στο χώρο του Ζαππείου, τη μέρα που η κυβέρνηση προχωρούσε σε συνέδριο-φιέστα για τον κατώτερο μισθό, μαζί με τους βιομήχανους και τις άλλες εργοδοτικές οργανώσεις αλλά και τις ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, τα σταθερά και χρήσιμα στηρίγματα των αφεντικών.

16 Σεπ 2016

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει τη δολοφονία Απεργού Εργάτη στην Ιταλία


Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονία του συναδέλφου Abd Elsalam Ahmed Eldanf, εργάτη από την Αίγυπτο, μέλος του ταξικού Συνδικάτου USB της Ιταλίας. Ο συνάδελφος κατά τη διάρκεια περιφρούρησης της απεργίας που είχε εξαγγελθεί κατά των ελαστικών σχέσεων εργασίας, βρίσκονταν στην εταιρία courier GLS/SEAM. Μετά από διαταγή της εργοδοσίας για «σπάσιμο» της περιφρούρησης, ένα από τα φορτηγά της εταιρίας χτύπησε και σκότωσε των συνάδελφο.

15 Σεπ 2016

Για τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου την Τετάρτη, 14 Σεπτέμβρη

Το ΔΣ του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου, την Τετάρτη, 14 Σεπτέμβρη 2016.
Οι προβληματισμοί που μπήκαν στη συνέλευση, οι προτάσεις που έγιναν, η σημαντική προσπάθεια καταγραφής των ζητημάτων και της κατάστασης ανά χώρο, καθώς και οι αποφάσεις της Συνέλευσης για τα ζητήματα των Συλλογικών Συμβάσεων και της Ανεργίας, θεωρούμε ότι ήταν ένα σημαντικό βήμα.

14 Σεπ 2016

Σήμερα στις 18:30 η Γενική Συνέλευση του Σωματείου

Στην επίθεση απαντάμε με την οργάνωση μας στο σωματείο γιατί έχει αποδειχτεί ότι εργαζόμενος χωρίς οργάνωση είναι «φτερό στον άνεμο», αδύναμος και μόνος απέναντι στην θύελλα των μέτρων που έρχεται. Η δύναμη του σωματείου είναι η ικανότητα να υποστηρίζει αποτελεσματικά και να επιβάλλει αγωνιστικά το συμφέρον του εργαζόμενου.

12 Σεπ 2016

Γενική Συνέλευση Του Σωματείου την Τετάρτη 14 Σεπτέμβρη, στις 18:30


Μαζικά και Μαχητικά Συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε Αθήνα-Θεσσαλονική (ΦΩΤΟ)

 ΑΘΗΝΑ

9 Σεπ 2016

Όλοι Σήμερα στο Συλλαλητήριο στην Ομόνοια

 
 

ΠΑΜΕ: Πρόγραμμα Δράσης και Στόχοι Πάλης

 
Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης 8 Σεπτέμβρη η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή του Πανελλαδικού Συντονιστικού των Μπλόκων των Αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων (ΠΑΣΕΒΕ), των γυναικών (ΟΓΕ), της νεολαίας (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών), στη Θεσσαλονίκη, ενόψει της ΔΕΘ, παρουσιάστηκε το το πρόγραμμα δράσης και οι στόχοι του ταξικού κινήματος για το επόμενο διάστημα. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης Τύπου:
 
Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της, σε διαρκή, ανυποχώρητο αγώνα. Να απαντήσουμε με διεκδικητικό πνεύμα στην παγίωση της ζωής με τα ελάχιστα που μας αγκαλιάζει από παντού, για να προστατευτούν και να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Να φωνάξουμε δυνατά «καμία συνθηκολόγηση» με τα ψίχουλα, με τους μισθούς των 400 ευρώ, με την κακοπληρωμένη μισοδουλειά, με την ανεργία.

Συνάντηση του ΠΑΜΕ με Συνδικάτα από την Παλαιστίνη

Την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη επισκέφτηκε τα γραφεία του ΠΑΜΕ αντιπροσωπεία συνδικάτων από την Παλαιστίνη.

8 Σεπ 2016

Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο Στην Ομόνοια την Παρασκευή 9 Σεπτέμβρη

Ανοιχτή Επιστολή-Κάλεσμα των Εργαζομένων ΖΟΥΡΑ για Στήριξη του Αγώνα τους

 
Εμείς οι εργαζόμενοι του ομίλου ΖΟΥΡΑ απευθύνουμε κάλεσμα στα σωματεία, τους φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό για αλληλεγγύη και συμπαράσταση, στον αγώνα που δίνουμε εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Είμαστε αντιμέτωποι με τη σφοδρή επίθεση της εργοδοσίας απέναντι στα δικαιώματά μας και τις ζωές μας τις ίδιες.

6 Σεπ 2016

Αλληλεγγύη Προς Τους Συναδέλφους Και Το Συνδικάτο Του ΙΓΜΕ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την Αλληλεγγύη του προς τους συναδέλφους και το Συνδικάτο του ΙΓΜΕ που οδηγούνται για μια ακόμη φορά στα Δικαστήρια.

ΠΑΜΕ: Οργάνωση Αιμοδοσίας στις 2 Οκτώβρη

Το ΠΑΜΕ προγραμματίζει αιμοδοσία την ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΗ 2016 από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγ. Φιλοθέης 5β) από κλιμάκιο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

5 Σεπ 2016

Κινητοποίηση του Σωματείου και Λαϊκών Επιτροπών Για την Ανάκληση της Απόλυσης του συναδέλφου Δ. Κερασιώτη


Ευχές στη Συνάδελφο Χρύσα Βγενά για το νεογέννητο μωράκι της

1 Σεπ 2016

ΠΑΜΕ: Πρόκληση που Πρέπει να Απαντηθεί η Μετατροπή του Επιδόματος Ανεργίας σε "Επιταγή Εργασίας"


 Το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου εργασίας και μετατρέπει το επίδομα ανεργίας σε επιταγή εργασίας αποτελεί μεγίστη πρόκληση και πρέπει να απαντηθεί αγωνιστικά και διεκδικητικά από κάθε συνδικαλιστική οργάνωση!

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη με την Γενική Απεργία στην Ινδία στις 2 Σεπτέμβρη