27 Ιαν 2017

Διεθνιστική Αλληλεγγύη Από ΠΑΜΕ Και ΠΣΟ Στον Παλαιστινιακό Λαό

 
Η Δευτέρα 30 Γενάρη έχει κηρυχτεί μέρα διαμαρτυρίας ενάντια στους ισραηλινούς εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΣΟ διοργανώνουν τη μέρα αυτή στις 12 το μεσημέρι τη δική τους δράση αλληλεγγύης προς τον ηρωικό Παλαιστινιακό Λαό και την εργατική τάξη της Παλαιστίνης που πληρώνουν με το αίμα τους την ισραηλινή κατοχή. Το ΠΑΜΕ και η ΠΣΟ απαιτούν να διαλυθούν όλοι οι εποικισμοί και να σταματήσουν τα νέα σχέδια της κυβέρνησης του Ισραήλ για ανέγερση 2.500 νέων κατοικιών σε εβραϊκούς εποικισμούς. Η διεθνιστική εκδήλωση θα γίνει στα Γραφεία του ΠΑΜΕ (Αγίας Φιλοθέης 5.β) και θα μιλήσει ο Πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα. Στηριξτε με την συμμετοχη σας την εκδηλωση. Δευτέρα, 30 Γενάρη, 12:00

23 Ιαν 2017

Στηρίζουμε τον Δίκαιο Αγώνα των Μικρομεσαίων Αγροτών

Ο Σύνδεσμος Ιδ. Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες που σήμερα βγαίνουν και πάλι στον δρόμο του αγώνα, με το στήσιμο μπλοκ απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους για τα δίκαια αιτήματά τους.

21 Ιαν 2017

Καταδικάζουμε την Επίθεση Φασιστών σε Σχολείο του Περάματος

Ο Σύνδεσμος Ιδ . Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων καταδικάζει την επίθεση των φασιστών – εγκληματιών της Χρυσής Αυγής ενάντια σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχολείο του Περάματος, με την ανοχή της αστυνομίας, με επικεφαλής τον βουλευτή  Λαγό, με  στόχο να  αποκλείσουν παιδιά προσφύγων να συμμετέχουν στα μαθήματα.
Το σωματείο καλεί όλους τους  εργαζόμενους, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να αγκαλιάσουν τα προσφυγόπουλα, που λόγω των ιμπεριαλιστικών πολέμων ξεριζώθηκαν από της πατρίδες τους. Να απομονώσουν όλους αυτούς που προσπαθούν να μολύνουν με το ρατσιστικό τους δηλητήριο τα σχολεία, τους τόπους δουλειάς, της γειτονιές.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εκπαίδευση και την υγεία των παιδιών, την εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού.
Να παρθούν όλα τα μέτρα ώστε τα προσφυγόπουλα να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Απομονώνουμε τους φασίστες παντού.


18 Ιαν 2017

Για την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής σε σχολείο στο Πέραμα


 Την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς στο Πέραμα, καταγγέλλουν 10 σωματεία του Πειραιά.

ΠΑΜΕ: Για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματική και τελεσίδικα ακυρώνει την υπουργική απόφαση με βάση την όποια δινόταν η δυνατότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο σε πολλές περιοχές της χώρας, είναι καταρχήν μια θετική εξέλιξη. Η αιτιολογία που περιλαμβάνει βασίζεται στο δικαίωμα όλων των εργαζομένων για μια κοινή  μέρα ανάπαυσης όπως κατά παράδοση έχει καθιερωθεί η Κυριακή ως αργία στη χώρα μας.

13 Ιαν 2017

Επιστολή Σωματείων Για Την Κατάσταση Που Έχει Διαμορφωθεί Στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτή την επιστολή, απευθυνόμαστε στο σύνολο των εργατικών σωματείων, των εκλεγμένων συνδικαλιστών, σε όλη την εργατική τάξη της Αθήνας, για να τους ενημερώσουμε για την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Εργατικό Κέντρο σε μια περίοδο που οξύνεται η επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας και η εργατική τάξη πρέπει να οργανώσει τη δική της αντίσταση.

Καταγγελία Της Τραμπούκικης Επίθεσης Εργοδότη Εναντίον Συνδικαλίστριας Στο Ηράκλειο

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση εργοδότη εναντίον συνδικαλίστριας κατά τη διάρκεια τριμερούς στην Επιθεώρηση Εργασίας Ηρακλείου.

12 Ιαν 2017

'Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: Άνανδρη Επίθεση Εργοδότη σε Συνδικαλίστρια

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει και καταδικάζει την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε η συναδέλφισσα Χ.Ε μέλος του Δ.Σ από τον Ηρακλή Μαυράκη εκπρόσωπο της επιχείρησης Πρατηρίων Μαυράκης, μέσα στην επιθεώρηση εργασίας.

11 Ιαν 2017

Τα Υλικά της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ

 Συνάδελφοι, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο δημοσιεύει τα υλικά, τις ομιλίες, το σύνολο των ντοκουμέντων της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στις 19-20 Νοέμβρη.

Σήμερα, 11 Γενάρη, στις 2 το μεσημέρι Κινητοποίηση για τα προβλήματα των προσφύγων λόγω βαρυχειμωνιάς

Σήμερα, Τετάρτη, 11 Γενάρη, στις 2 το μεσημέρι, αντιπροσωπεία Συνδικάτων και Ομοσπονδιών θα πραγματοποιήσει Διαμαρτυρία στo γραφείο του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για τα οξυμμένα προβλήματα των προσφύγων στα Hot Spot και στους χώρους διαμονής τους. Προβλήματα τα οποία μεγαλώνουν από τη βαρυχειμωνιά.
Καλούμε όσους συναδέλφους μπορούν να συμμετέχουν.
Σημείο Συνάντησης Πλ. Κλαυθμώνος