22 Ιουν 2018

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων καταγγέλλει στους εργαζόμενους τον Δημήτρη Καραγεωργόπουλο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος και εκπρόσωπο του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων σχέσεων της ΓΣΕΕ, ο οποίος, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, εμφανίζεται να είναι εργοδότης!
Ο συγκεκριμένος "συνδικαλιστής", εκτός από "εκπρόσωπος" των εργαζομένων, είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας με την επωνυμία «ΠΗΓΑΣΟΣ ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΓΚΕΙΜΙΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η εταιρεία αυτή διαθέτει μετοχές και μερίδια εταιρειών τυχερών παιχνιδιών, παρέχει διοικητικές υπηρεσίες σε καζίνο, ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις, διαχειρίζεται και αξιοποιεί ακίνητα και παρέχει με το αζημίωτο εκπαίδευση σε εργαζόμενους και συμβουλές σε εταιρείες.
Είναι διαχρονικά γνωστό το απόστημα και ο ρόλος του εργοδοτικού-κυβερνητικού συνδικαλισμού, που στήνει μηχανισμούς της εργοδοσίας και έχει κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων, που οργανώνει εκλογές νοθείας και απάτης για να ελέγξει το εργατικό κίνημα και να το υποτάξει στη «δίκαιη ανάπτυξη» των μισθών πείνας και φτώχειας που θέλουν να επιβάλλουν κράτος και αφεντικά. Ωστόσο, φαίνεται ότι τελευταία έχουν αποφασίσει να το τερματίσουν, αφού δεν είναι απλά ότι με τις επιλογές τους υπηρετούν τα συμφέροντα της εργοδοσίας, αλλά είναι και οι ίδιοι εργοδότες!
Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε έντιμο συνδικαλιστή, να καταδικάσει και να σταθεί απέναντι σε τέτοιες πρακτικές.
Καλούμε τα όργανα της ΓΣΕΕ και της ΟΙΥΕ να συνεδριάσουν άμεσα, με θέμα την  αποπομπή και καθαίρεση του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου. Δε μπορεί να υπάρχουν στελέχη ή μέλη ΔΣ ανωνύμων εταιρειών στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος.