30 Ιαν 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την επίθεση ομάδας ακροδεξιών σε εργαζομένους εταιρίας ανακύκλωσης το Σάββατο 28/1/2012.
Έστησαν ενέδρα σε εργαζομένους που  ξεκίνησαν ξημερώματα να πάνε για δουλειά, άρχισαν να τους τρομοκρατούν μέσα στο λεωφορείο της γραμμής, μόλις έφτασαν στην πλατεία σιντριβανιού στα άνω Λιόσια τους περίμεναν άλλοι 20 με μαύρα κλομπ στα χέρια, ξύλα και σιδερογροθιές.
Έπεσαν με απίστευτη μανία πάνω στους μετανάστες χτυπώντας όπου βρουν, 4 εργαζόμενοι είναι σοβαρά τραυματισμένη, μεταφέρθηκαν όλοι στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟ όπου και παραμένουν για νοσηλεία.
Δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό, έχουν πάρει αέρα από τον συνολικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΕΕ  ενάντια στους μετανάστες εργαζομένους.
Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου την ίδια ημέρα έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων γιατί η επίθεση έγινε λίγα μέτρα από τα γραφεία του χωρίς να παρέμβουν, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν γνώριζαν τίποτα για το περιστατικό.
                                      Η  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Καλούμε τους μετανάστες εργαζομένους να μην φοβηθούν, να απαντήσουν με την οργάνωση στα σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, τέτοια  γεγονότα δεν θα σταματήσουν την κοινή πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργαζόμενων για σταθερή δουλειά, συλλογικές συμβάσεις, ενάντια στις μειώσεις μισθών, ενάντια συνολικά στην μείωση των δικαιωμάτων μας γιατί τώρα έχουμε κρίση.
Θα απαντήσουμε όπως εμείς γνωρίζουμε, τέτοιες προκλήσεις δεν θα μείνουν αναπάντητες ας το πάρουν σοβαρά υπόψιν τους όσοι καλλιεργούν τέτοιο κλίμα.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ