15 Φεβ 2012

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ICAP

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ICAP

 Αθήνα 13/2/2012

H  ICAP «διοργανώνει» δωρεάν και χωρίς επιστροφή ταξίδια στο χρόνο για τους ανθρώπους της;

Στα πλαίσια της αξίας «Νοιαζόμαστε για τους ανθρώπους μας» η ICAP επέβαλε με τρομοκρατία και συνοπτικές διαδικασίες να ζούμε στην εποχή πριν από 1879!
Σύρος 1897: Ξέσπασαν οι πρώτες απεργίες οπού οι εργάτες στα ναυπηγεία πάλευαν για να καταργήσουν το 12ωρο (αλλού ήταν και 14-15 ώρες) και να καταργηθεί η δίωρη εργασία την Κυριακή οι οποία λεγόταν «αγγαρεία» γιατί δεν πληρωνόταν. Η κατάργηση της δουλειάς της Κυριακής και η μείωση των ωρών εργασίας ήταν τα κεντρικά αιτήματα των απεργιών που εξαπλώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, πλάι στην αύξηση του μεροκάματου.

ICAP 2012: Στην παραγωγή του τομέα Επιχειρηματικής Πληροφόρησης τώρα δεν κρατούνται ούτε τα προσχήματα καθώς επιβλήθηκε ωράριο 8-6 και οι συνάδελφοι απειλούνται ευθέως με απόλυση αν δεν τηρήσουν το «νέο» ωράριο! Εδώ και καιρό βέβαια στο τμήμα της Πληροφορικής (και όχι μόνο) οι συνάδελφοι εργάζονται σαββατοκύριακα και αργίες χωρίς να πληρώνονται!
Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι
Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν βγαίνει τίποτα με την ατομική προσπάθεια, με το σιχτίρισμα και την κλάψα, με το να περιμένεις να βγάλει άλλος “το φίδι από την τρύπα”. Δεν βγαίνει τίποτα με το περίμενε, με τον φόβο. Εξάλλου τώρα και με την ψήφιση του Μνημονίου 2 δεν σου αφήσανε τίποτα για να φοβάσαι μην το χάσεις παρά μόνο τις αλυσίδες σου.

Τώρα δεν μπορείς να λες “εγώ κοιτάζω τη δουλειά μου” γιατί τέτοια δεν έχεις και όταν την έχεις είναι προσωρινή. Τώρα δεν μπορείς να λες “ενδιαφέρομαι για τα παιδιά μου” γιατί τώρα αποφάσισαν να τα κάνουν σκλάβους στους βιομηχάνους, στους επιχειρηματίες. Τώρα δεν μπορείς να λες “δεν απεργώ για να μην με απολύσουν” γιατί σε απολύουν και χωρίς να απεργήσεις, χωρίς καν να έχεις περάσει έξω από την πόρτα του σωματείου σου.  
      
Μόνη λύση  αποτελεί ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας  μέσα από το σωματείο μαζί με το ΠΑΜΕ για να δυναμώσει η ενότητα της εργατικής τάξης, για να βγούμε στην αντεπίθεση.

Ήρθε η ώρα να ξεσηκωθούμε, το οφείλουμε σε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, το οφείλουμε στα παιδιά μας για να μπορούμε να τα κοιτάμε με περηφάνια στα μάτια, λέγοντας τους ότι δεν γονατίσαμε, δεν τα προδώσαμε.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ,ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ  ΤΕΤΑΡΤΗ 22/2/2012 6:00
ΚΤΗΡΙΟ ΕΚΑ : 3ης Σεπτεμβρίου 48β 2ος ΟΡΟΦΟΣ