26 Απρ 2012

ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων συμφώνησαν σε μειώσεις μισθών

Αθήνα 19.4.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΣΚΕ – ΣΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΣΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

            Χθες πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ με τη διοίκηση της ομοσπονδίας των ιδιωτικών υπαλλήλων για το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο εμπόριο και τις υπηρεσίες.


            Οι εκπρόσωποι των εργοδοτών, επικαλούμενοι την κρίση, τη μείωση του τζίρου των καταστημάτων και το κλείσιμο των επιχειρήσεων, ζήτησαν τη μείωση των μισθών και τον περιορισμό των άλλων δικαιωμάτων, όπως επιδόματα – αποζημιώσεις – δώρα κλπ.
            Η πλειοψηφία της ομοσπονδίας (ΠΑΣΚΕ – ΑΥΤ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ), συζητά το πάγωμα και τις μειώσεις μισθών καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι αν οι εργαζόμενοι φορτωθούν ένα μέρος της κρίσης, πετσοκόβοντας τα δικαιώματά τους, θα μειώσουν την ένταση της επίθεσης, θα κρατήσουν τις δουλειές τους.
            Τα ίδια παραμύθια που λεν οι εργοδότες, τα αναμασάν και τα παπαγαλίζουν οι εκπρόσωποι (εκπρόσωποι να σου πετύχουν) των εργαζομένων.
Η συγκεκριμένη πλειοψηφία ήδη έχει υπογράψει για τα πολυκαταστήματα με το ΣΕΛΠΕ μειώσεις μισθών από τα 918€ μεικτό βασικό μισθό στα 903€.
            Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει αυτή τη στάση της πλειοψηφίας της ομοσπονδίας ιδιωτικών υπαλλήλων. Είναι η ίδια ακριβώς προδοτική στάση που ακολουθούν τα στελέχη των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ σε δεκάδες ομοσπονδίες και εκατοντάδες συνδικάτα, διευκολύνοντας εργοδότες και κυβέρνηση στο χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

            Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το πόσο ζωτικής σημασίας για τα δικαιώματά τους και τη ζωή τους ζήτημα είναι η αλλαγή των συσχετισμών σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο, σε βάρος αυτών των δυνάμεων.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ