15 Οκτ 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αποτελεί μια φασιστική οργάνωση ιδεολογικών και πολιτικών απογόνων του ναζισμού. Όχι μόνο δεν είναι αντισυστημική, όπως θέλει να παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ, αλλά είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος. Το αστικό πολιτικό σύστημα την χρησιμοποιεί για να καλύψει τις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων που βασανίζουν την εργατική λαϊκή οικογένεια για να στρέψει δηλαδή τον έναν εργάτη απέναντι στον άλλο με στόχο την ενίσχυση της καπιταλιστικής εξουσίας.
Όταν λοιπόν το αστικό πολιτικό σύστημα δυσκολεύεται να διαχειριστεί την λαϊκή δυσαρέσκεια, που προέρχεται από την όξυνση των λαϊκών προβλημάτων, τότε σαν πατερίτσες του καπιταλιστικού συστήματος  αναλαμβάνουν πιο ενεργό δράση τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που σπέρνουν το μίσος ανάμεσα στους εργάτες, αναγορεύοντας σαν εχθρό τον εργάτη που έχει άλλο χρώμα, θρησκεία, πατρίδα!
Κρύβουν με αυτόν τον τρόπο το μίσος που τρέφουν συνολικά για όλους τους εργάτες Έλληνες και μετανάστες. Απόδειξη ότι μετατρέπονται σε νταβατζήδες των αφεντικών που θέλουν πάμφθηνους εργάτες. Αυτό το ρόλο τον παίζει πολύ καλά η Χρυσή Αυγή με τα γραφεία ευρέσεων εργασίας που έχει φτιάξει για να στέλνει στους επιχειρηματίες φθηνούς ανασφάλιστους εργάτες που διαθέτουν το "προσόν" να είναι Έλληνες.
Στην ουσία, κάνει ότι και η τρικοματική κυβέρνηση που καταργεί με νόμους συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κοινωνική ασφάλιση κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, για να προσφέρουν στο κεφάλαιο φτηνή εργατική δύναμη.
Κάθε μέρα που περνάει αποκαλύπτεται ο ρόλος της  στα μάτια των εργαζομένων. Και εμείς οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα παλέψουμε για την ολόπλευρη αποκάλυψη του βρώμικου ρόλου τους.
Καλούμε όλους τους εργαζομένους να απομονώσουν τέτοιες φασιστικές οργανώσεις που με τρομοκρατικές επιθέσεις επιχειρούν να γονατίσουν συνολικά την εργατική τάξη.
Μισούν θανάσιμα τον ταξικά προσανατολισμένο αγώνα. Μην ξεχνάμε ότι τέτοιου είδους φασιστικές δυνάμεις έδρασαν από κοινού με παρακρατικούς, κουκουλοφόρους, αναρχοαυτόνομους στην επίθεση που δέχτηκε η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Οκτώβρη του 2011.
Εμείς οι εργατοϋπάλληλοι με το Σωματείο μας θα μπούμε εμπόδιο και δεν θα επιτρέψουμε ούτε στους εργοδότες ούτε στους μπράβους τους να μας βάλουν στο χέρι για να εξυπηρετήσουν τα σχέδιά τους. Κάθε εργαζόμενος μέσα από την πάλη με το ταξικό του σωματείο να απομονώσει τα τσιράκια των εργοδοτών και να παλέψει ενάντια στον ταξικό εχθρό και τις εφεδρείες του, όπως την Χρυσή Αυγή.      
Απόφασή μας είναι το δυνάμωμα της ταξικής ενότητας των εργαζομένων.
Η συμμαχία μας δηλαδή με τους αυτοαπασχολούμενους μικρομεσαίους ΕΒΕ, τη νεολαία που όχι μόνο θα αποκρούσει αλλά και που θα ανατρέψει την αντιλαϊκή πολιτική και θα αλλάξει τους συσχετισμούς δύναμης προς όφελος των εργατικών, λαϊκών συμφερόντων!