14 Ιουν 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Δ.Α.Σ.G4S

Συναδέλφισσες/φοι,
Στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου που έγινε 9/6/2013 για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης, η συμμετοχή των εργαζομένων υπήρξε πρωτοφανής στα χρονικά της εταιρείας και του κλάδου με τη συμμετοχή 220 εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι κατά πλειοψηφία αποφάσισαν να στηρίξουν την πρόταση της ΔΑΣ, η οποία είχε ως εξής: Επαναφορά της σύμβασης του 2011 με όλα τα εργασιακά και θεσμικά δικαιώματα συν το επίδομα επικινδυνότητας τα οποία να ισχύουν για όλους τους εργαζομένους από την πρώτη ημέρα δουλειάς. Η μη αποδοχή της πρότασης μας από την εργοδοσία να έχει ως αποτέλεσμα 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση και επαναλαμβανόμενες συνεχείς κινητοποιήσεις, μέχρι την υπογραφή της σύμβασης.


Οι παρατάξεις ΕΝΙΑΙΟ και Ε.Κ.Ε (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) που αποτελούν πλειοψηφία στο Δ.Σ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ με 4 στις 5 έδρες, κατεβηκαν με κοινή (όπως είχαμε επισημάνει) πρόταση. Οι παρατάξεις αυτές, κινούμενες στην λογική του μικρότερου κακού, πρότειναν μια σύμβαση η οποία δεν άλλαζε τίποτα από την παράνομη και καταγγελμένη σύμβαση που είχε  5% μειώσεις από πέρυσι  θέλοντας να την νομιμοποιήσουν. Ένα ακόμα κομβικό σημείο για μας είναι ότι δεν περιλάμβαναν τους ωρομισθίους που αμείβονται με 290 & 350 ευρώ το μήνα και αυτούς που εργάζονται με 511 & 586 ευρώ.
Επίσης ζήταγαν να μπει στην σύμβαση προς διαπραγμάτευση ο κανονισμός εργασίας ο οποίος καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων. Ακόμα πρότειναν τα επιδόματα επικινδυνότητας να περιλαμβάνονται στην σύμβαση χωρίς όμως να λένε από ποτέ χρονικά οι εργαζόμενοι  (νέοι κυρίως) θα τα έπαιρναν στο μισθό τους.

Οι εργαζόμενοι με την ρητή εντολή που έδωσαν στην Γενική Συνέλευση, υποχρεώνουν το Δ.Σ συνολικά του σωματείου να υλοποιήσει την απόφαση που πάρθηκε. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζόμενων ύστερα από την πίεση που ασκήσαμε ως Δ.Α.Σ στο υπόλοιπο Δ.Σ. κοινοποιήθηκε στην εργοδοσία.
Η στάση του κάθε ένα από εμας, πόσο μάλλον των μελών της Διοίκησης του σωματείου σε αυτή τη φάση μετράει πολλαπλά. Βλέποντας ότι δεν έχουμε απάντηση από την εργοδοσία πάνω στα αιτήματα που θέσαμε, ως ΔΑΣ πιστεύουμε ότι πρέπει να υλοποιηθεί συνολικά όλο το σκέλος της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης. Να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για 24ωρη προειδοποιητική απεργία με κλιμάκωση αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας. Το κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου είναι υπεύθυνο για την τήρηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και υπόλογο πρώτα και κύρια στους εργαζόμενους.
Η ΔΑΣ θα πρωτοστατήσει στην υλοποίηση της απόφασης. Να σκεφτούμε συνάδελφοι ότι δεν είμαστε μόνοι μας. Δίπλα μας έχουμε το σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, δεκάδες άλλα σωματεία, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το Π.Α.ΜΕ. Εμείς μπορούμε χωρίς τους εργοδότες. Χωρίς εμάς καμιά εταιρεία δεν μπορεί να δουλέψει.