30 Σεπ 2014

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


Οι τελευταίες δηλώσεις του Γ.Βρούτση έρχονται να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος ότι κυβέρνηση, ΕΕ, τρόικα και εργοδότες ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης στα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων. Στο στόχαστρο μπαίνουν λοιπόν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες, το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία, το ασφαλιστικό και οι ομαδικές απολύσεις. Στόχος με βάση τις δηλώσεις Βρούτση από τη Γενεύη είναι να μπουν στο “γύψο” οι εργατικές διεκδικήσεις δίνοντας στους εργοδότες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το “λοκ αουτ” την ανταπεργία δηλαδή και να απολύουν ομαδικά εργαζόμενους. Ταυτόχρονα ανοίγει το ζήτημα συνολικά για αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο και στις ελευθερίες όπως και στο ασφαλιστικό.

Το ότι ο Γ.Βρούτσης επαινεί τους κοινωνικούς εταίρους δηλαδή την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ για τη συμβολή τους στον “κοινωνικό διάλογο” δε μας προκαλεί εντύπωση. Αντίθετα η συγκεκριμένη δήλωση δείχνει ποιος είναι ο ρόλος του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού που δρα υπονομευτικά στους αγώνες των εργαζόμενων και ξεπουλά τα δικαιώματά τους.

ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Καλούμε τους συναδέλφους να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να παλέψουν συλλογικά με το σωματείο ενάντια στην κατάργηση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και χωρίς καμιά αναμονή να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο το Σάββατο 4 Οκτώβρη 10:00 στην Ομόνοια(προσυγκέντρωση 9:30 Κάνιγγος). Να οργανώσουν μαζί με το σωματείο, με συσκέψεις και πρωτοβουλίες την απάντησή τους, προετοιμάζοντας τη συμμετοχή στο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού των σωματείων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα.

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΑ!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ