26 Μαΐ 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Α.Ε. και Γραφείων καταγγέλλει την εργοδοσία των ΕΛΠΕ για το εργοδοτικό έγκλημα της Παρασκευής 08/05, που σαν αποτέλεσμα είχε να μετράμε πλέον το θάνατο 3 εργατών και τον βαρύ τραυματισμό ακόμη 3.

Τα εργοδοτικά εγκλήματα δεν είναι αποτέλεσμα «ανθρωπίνων σφαλμάτων», αλλά αποτέλεσμα της έλλειψης μέτρων ασφαλείας και της εντατικοποίησης της εργασίας για την επίτευξη μεγαλύτερου κέρδους για την εργοδοσία, αποδεικνύοντας ξανά ότι οι κανόνες της κερδοφορίας δε συμβιβάζονται με τα δικαιώματα των εργαζομένων, οι οποίοι τους πληρώνουν ακόμη και με τη ζωή τους.


Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των εργατών και την ευχή οι τραυματίες γρήγορα να γυρίσουν στις οικογένειες και τις δουλειές τους.

Ο μόνος δρόμος που υπάρχει για την προστασία της ζωής των εργαζομένων είναι η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους εργασίας για να αντιμετωπισθεί η εργοδοτική επίθεση, να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για γενικευμένη αντεπίθεση της εργατικής τάξης, με στόχο την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της.    

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε απεργιακή ετοιμότητα, να συμμετάσχουν στο παναττικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη ενάντια σε νέα «μνημόνια» και αντιλαϊκές συμφωνίες που θα επιφέρουν ακόμη χειρότερα δεινά για την εργατική τάξη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ