2 Οκτ 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ICAP

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι της ICAP,

Εσύ που εργάζεσαι στην Icap και βλέπεις ότι δεν φτάνουν τα χρήματα για να μεγαλώσεις τα παιδιά σου ή τα μετράς και δεν σου βγαίνουν για να ανοίξεις σπίτι.
Εσύ που δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα στην ζωή σου, αφού έχεις γίνει  λάστιχο από τις αλλαγές βάρδιας. Εσύ που έπιασες τώρα δουλειά προκειμένου να τελειώσεις τις σπουδές σου.
Εσύ που μόλις κατάλαβες ότι η δημοκρατία και οι νόμοι τους σταματούν ακριβώς έξω από την είσοδο της εργασίας. Εσένα που σε προσέβαλαν για το αν πιάστηκαν τα νούμερα, για το αν έγινε σωστά μια καταχώρηση, για το not ready, για το wrap up.
Εσύ που καθημερινά αναρωτιέσαι πως θα βγει και αυτός ο μήνας με τα 250 ευρώ για τους 4ωρους, με τα 500 ευρώ για τους 8ωρους, εσύ που καθημερινά βλέπεις συναδέλφους την άλλη ημέρα να μην ξανάρχονται για δουλειά και αναρωτιέσαι που πήγαν, όπως έγινε με συνάδελφο μας που απολύθηκε το 2014 και κανένας μας δεν κατάλαβε τι έγινε,  σήμερα έχεις καταλάβει ποιος ωφελήθηκε από όλο αυτό;
Οι εργαζόμενοι πάντως όχι. Ακόμα και αυτός που δεν έβγαλε άχνα στην επίθεση της εργοδοσίας, δεν διασφάλισε απαραίτητα την δουλειά του.  


Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Από όλα τα παραπάνω ο καθένας μας πλέον καταλαβαίνει ότι όλα, όσα εφαρμόζει η Icap, δεν ήρθαν απ’ τον ουρανό. Είναι αποτέλεσμα όλων των αντεργατικών μνημονίων που λύνουν τα χέρια της εργοδοσίας. Σήμερα ένα καθήκον έχουμε μπροστά μας, να βάλουμε εμπόδια, να αντισταθούμε απέναντι στα μέτρα που έρχονται από το μνημόνιο 3 που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Μόνο οργανωμένοι στο σωματείο μας, στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, και συσπειρωμένοι στη σωματειακή επιτροπή εργαζόμενων της Icap θα τα βγάλουμε πέρα.
Ο καθένας μας όμως χρειάζεται να προβληματιστεί, να σκεφτεί πολύ καλά τα εξής :
ü   Εργαζόμενοι χωρίς οργάνωση είναι φτερό στον άνεμο. Κάθε ένας μόνος του είναι αδύναμος μπροστά στον εργοδότη. Όλοι μαζί οργανωμένοι έχουμε ασύγκριτα μεγαλύτερη δύναμη, μπορούμε να φέρουμε τα πάνω-κάτω. Χωρίς όλους εμάς δεν μπορεί να δουλέψει ούτε για ένα λεπτό η ICAP.
ü    Το σωματείο είναι η οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα σου. Αποτελείται από όλους εμάς, από τον κάθε εργαζόμενο με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Το σωματείο δεν έχει σχέση με το βόλεμα, τις “καρέκλες”, τη σαπίλα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, δηλαδή των ανθρώπων της εργοδοσίας.
ü   Το σωματείο είμαστε όλοι εμείς. Η λειτουργία του, η δράση του, η αποτελεσματικότητα του καθορίζεται από εμάς. Από τη συμβολή του καθένα μας, από την παρουσία του, από την αταλάντευτη στάση του στο χώρο δουλειάς.
ü   Η δύναμη του σωματείου είναι η ικανότητα να υποστηρίζει αποτελεσματικά και να επιβάλλει αγωνιστικά το συμφέρον του εργαζόμενου, ανεξάρτητα από τους θεσμούς και τη νομοθεσία.
ü   Η καθημερινή απειλή της απόλυσης, η κατηφόρα στους μισθούς, η ανεργία δεν αντιμετωπίζονται με κατάρες και μιζέρια.

Μόνο η οργάνωση μας στο σωματείο, η ενότητα μας, η οργανωμένη δράση μας, μπορεί να βάλει εμπόδιο σε κάθε σκέψη της εργοδοσίας για απόλυση εργαζομένου, σε κάθε εξέλιξη που μπορεί να πλήξει τα συμφέροντα μας.
Η απραξία, ο φόβος, κάθε καθυστέρηση δίνει το πράσινο φως στην εργοδοσία να επιβάλλει και να διαιωνίζει αυτή την απάνθρωπη καθημερινότητα στο χώρο εργασίας και στην ζωή μας. 
Απευθυνόμαστε άμεσα για όλα τα προβλήματά στη δουλειά στο σωματείο μας και τη σωματειακή επιτροπή της Icap.

  
Να διεκδικήσουμε τώρα:

·        Να μπει τέρμα στο όργιο των απολύσεων
·        Υπογραφή εκ νέου της κλαδικής σύμβασης της Παροχής Υπηρεσιών με βασικό μισθό 920 ευρώ, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους.
·        Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·        Τήρηση των διαλειμμάτων, 30 λεπτά στην 8ωρη, 20 λεπτά στην 6ωρη, 15 λεπτά στην 4ωρη εργασία
  

Τζώρτζης Νίκος
Εισερχόμενο - Εξερχόμενο (Μεσιτικό, ΙΚΕΑ)

Ίωνας Παπανδρεόπουλος
Εισερχόμενα σε Ασφάλειες

Παπαδημούλη Μυρτώ
Έργο Forthnet-Nova

Μπούτζα Αικατερίνη 
Έργο Forthnet-Nova

Αντωνιάδου Μαριλίνα
Εξερχόμενες - Εξυπηρέτηση πελατών Wind


(όποιος θέλει να έρθει σε επαφή με την επιτροπή, μπορεί να καλέσει στο 6975826286 ή στο 6934038723)
  

Η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ