2 Νοε 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ

12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Συνάδελφοι εργαζόμενοι στις εταιρείες δημοσκοπήσεων CMR, Ipsos Opinion και Metron Analysis,

σας καλούμε να συμμετάσχετε όλοι στην απεργία στις 12 Νοέμβρη ενάντια στην πλήρη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, στην οποία προχωρά η κυβέρνηση με τα μέτρα που συμφώνησε με το 3ο μνημόνιο και πρόκειται να ψηφίσει.

Κανείς να μην μείνει με τα χέρια σταυρωμένα, να μη δεχτούμε τη δουλειά ως τα βαθιά γεράματα, την περαιτέρω μείωση των παροχών υγείας και πρόνοιας. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων στις δημοκοπικές εταιρίες είναι νέοι και για αυτούς το δικαίωμα στη σύνταξη και την ασφάλιση ουσιαστικά καταργείται.

Για όλους εμάς, που υπογράφουμε συμβάσεις έργου και παίρνουμε 50 έως 100 ένσημα το χρόνο, η συνταξιοδότηση μοιάζει με άπιαστο όνειρο, ανανεώνουμε ίσα-ίσα τα βιβλιάρια υγείας μας.
Καθημερινά καταπονούμε τον οργανισμό μας με προβλήματα που μας δημιουργεί η δουλειά που κάνουμε σε  μυοσκελετικό – όραση – ακοή, λόγω έλλειψης κατάλληλων υποδομών, υλικοτεχνικού εξοπλισμού και διαλειμμάτων.

Όλοι όσοι δουλεύουμε σε αυτές τις εταιρίες είμαστε παιδιά λαϊκών οικογενειών και δεν πρέπει να δεχτούμε να καταργηθεί ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης για τον όποιο αγωνίστηκαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας.   Εμείς σήμερα δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να την παραδώσουμε στους ιδιώτες.  

Η κοινωνική ασφάλιση δεν μας χαρίστηκε, την έχουμε πληρώσει με τον κόπο μας εμείς και οι προηγούμενες γενιές.  Ταυτόχρονα η κυβέρνηση χαρίζει στους μεγαλοεργοδότες χρέη εκατομμυρίων και τους απαλλάσσει από εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, φόρους και πρόστιμα.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Στις 12 Νοέμβρη  απεργούμε, κανείς στη δουλειά, η επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση μας αφορά όλους!!

Απαιτούμε:

·        Ενιαίο, Καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, Προληπτικής και Επείγουσας Ιατρικής για όλους, που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το κράτος.
·        Καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ (Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα) και ένταξη νέων επαγγελμάτων. Επαναφορά των ΒΑΕ για τα επαγγέλματα που αποχαρακτηρίστηκαν.
·        Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.  Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες. 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
·        Κατάργηση του ωρομίσθιου, της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων έργου και μετατροπή τους σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους, με σταθερό μισθό που να ανταποκρίνονται στις δικές μας ανάγκες
·        Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων   στο ύψος που ήταν το 2009. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
·        Κατώτερη κύρια σύνταξη 600 ευρώ δηλαδή στο 80% της ΕΓΣΣΕ των 751 ευρώ.
·        Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία.
·        Κάλυψη, με κρατική χρηματοδότηση, του συνόλου των απωλειών των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και των απωλειών από το κούρεμα (PSI) με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
·        Επιστροφή των ταμειακών αποθεματικών με τα οποία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με πράξη νομοθετικού περιεχομένου πλήρωσε τις δόσεις προς το ΔΝΤ «στην ώρα τους». Απόσυρση των αποθεματικών των Ταμείων από κάθε λογής «τζόγο».

·        Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλιση.
·        Τα δώρα και τα επιδόματα που μας ανήκουν.
·        Τις άδειες που δικαιούμαστε.
·        Άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και τακτικά διαλείμματα.

Οργανωνόμαστε στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας,
συμμετέχουμε στην Επιτροπή Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων!



Εργατιά μπροστά τώρα μια γροθιά! Όλοι στην απεργία!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 π.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ!




Οι απεργιακές επιτροπές του σωματείου:

Απεργιακή επιτροπή εργαζομένων στην εταιρεία Ipsos Opinion
Απεργιακή επιτροπή εργαζομένων στην εταιρεία CMR
Απεργιακή επιτροπή εργαζομένων στην εταιρεία Metron Analysis