13 Ιαν 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ

 Αθήνα 12/01/2016
Συνάδελφε εργαζόμενε στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων,

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων του σωματείου σε καλεί να απεργήσεις κι εσύ ενάντια στο νέο νόμο – λαιμητόμο για το ασφαλιστικό

Γιατί με το νέο ασφαλιστικό εμείς που παίρνουμε κατά μέσο όρο 100 ένσημα το χρόνο θα πρέπει να δουλέψουμε 45 ή και 60 χρόνια για να πάρουμε σύνταξη, δηλαδή, με απλά λόγια, δε θα μπορέσουμε να πάρουμε σύνταξη.
Γιατί ακόμη κι αν κάποιος πάρει σύνταξη, αυτή, με τον τρόπο που θα υπολογίζεται θα είναι ελάχιστη, αφού ο «μισθός» μας κυμαίνεται στα 200 ευρώ.

Γιατί ενοποιούνται οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης, δηλαδή θα μειωθούν οι παροχές τους προς εμάς τους ασφαλισμένους, κάτι με το οποίο θα βρεθούμε αντιμέτωποι όχι σε 40 χρόνια, αλλά από αύριο. Θα μείνουμε, για παράδειγμα, πλήρως εκτεθειμένοι σε επαγγελματικές ασθένειες. Ποιος από εμάς που εργάζεται χρόνια στις εταιρείες αυτές, δεν έχει αντιμετωπίσει μυοσκελετικά προβλήματα ή προβλήματα ακοής;
Γιατί αυτά που σήμερα μας κλέβουν, τα έχουμε πληρώσει, όχι μόνο εμείς, αλλά και οι γονείς μας με τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους.
Γιατί η κοινωνική ασφάλιση δε μας χαρίστηκε, δε μας παραχωρήθηκε. Τα εκατομμύρια των εργαζομένων σε όλον το κόσμο κατέκτησαν τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα με αιματηρούς πολύχρονους αγώνες για να μην πεθαίνουν σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, για να έχουν ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη, για να έχουν προστασία στον επαγγελματικό κίνδυνο και προστασία απ’ τις επαγγελματικές ασθένειες. Διεκδίκησαν και κατέκτησαν με τους αγώνες τους ώστε μετά τον εργάσιμο βίο να υπάρχει προστασία και αξιοπρεπής ζωή μέσω των συντάξεων, να υπάρχει συνολική κάλυψη και φροντίδα της εργατικής-λαϊκής οικογενείας, το δικαίωμα και η προστασία της μητρότητας, η ασφάλιση των παιδιών, τα προνοιακά επιδόματα για πιο ευπαθείς ομάδες.
Το νέο αντιασφαλιστικό σχέδιο προβλέπει αντιδραστικά μέτρα που κι αυτά οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και τις απεργίες τους τα πέταξαν από το παράθυρο τα προηγούμενα χρόνια.
Σε αυτό το δρόμο και όλοι εμείς, τα μέλη της επιτροπής, που είμαστε εργαζόμενοι στις εταιρείες δημοσκοπήσεων, αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό: οργανώνουμε τώρα καλύτερα τον αγώνα μας: Κανένας εργαζόμενος στις εταιρείες δημοσκοπήσεων να μη μείνει μόνος!
Οργανωνόμαστε τώρα στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων.

Κανείς για δουλειά την ημέρα της απεργίας!

Να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Να αγωνιστούμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, για την οικοδόμηση ενιαίου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, που θα περιλαμβάνει τα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, τις υπηρεσίες πρόληψης και αποκατάστασης της υγείας, τις παροχές και υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας.

Για την οργάνωση και τον προγραμματισμό της δράσης μας:
  • Γενική συνέλευση του σωματείου τη Δευτέρα, 18/01, 18.00 στο 2ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
  • Σύσκεψη της επιτροπής την Κυριακή, 24/01, 11.00 π.μ., στα γραφεία του σωματείου

Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον στα χέρια μας!

Η Επιτροπή Εργαζομένων στις Εταιρείες Δημοσκοπήσεων