29 Ιουλ 2016

Ο Σύνδεσμος Ιδ. Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει το νέο κρούσμα εργοδοτικής-κρατικής τρομοκρατίας, ενάντια στους Απεργούς στα «Λιπάσματα Καβάλας»

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει το νέο κρούσμα εργοδοτικής-κρατικής τρομοκρατίας, αυτή τη φορά ενάντια στους Απεργούς στα «Λιπάσματα Καβάλας».

Το πρωί της Πέμπτης, 28 Ιούλη, και ενώ το εργοστάσιο απεργεί ενάντια στις απολύσεις και τους αντεργατικούς σχεδιασμούς της εργοδοσίας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, άνδρες των ΜΑΤ και μπράβοι της επιχείρησης απέκλεισαν τη Δυτική Πύλη του εργοστασίου για να «διευκολύνουν» την είσοδο του απεργοσπαστικού μηχανισμού στο εργοστάσιο.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο ρόλος του κρατικού μηχανισμού και των εκάστοτε κυβερνήσεων, ως όργανο επιβολής των «θέλω» των εργοδοτών. Σε αυτή τη κατεύθυνση ετοιμάζεται και νομοθετική επίθεση συνολικά στο δικαίωμα στην Απεργία, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Στόχος τους είναι η τρομοκράτηση των εργαζομένων, η επιβολή των αντιλαϊκών μέτρων με τις λιγότερες δυνατές αντιστάσεις.
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον Αγώνα των εργαζομένων στα «Λιπάσματα Καβάλας» και καταδικάζει οποιοδήποτε μεθόδευση ενάντια στην απεργία τους.