17 Αυγ 2016

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για τις Απολύσεις στην Falcon Secutity GS

Πριν ακόμα προλάβουν να ψηφιστούν τα αντεργατικά μέτρα της συγκυβέρνησης, που έρχονται από το Σεπτέμβρη η FALCON SEKIOYRITI GS προχώρησε σε ομαδικές απολύσεις 18 εργαζομένων από το εργοστάσιο των ΕΑΣ στο Λαύριο, τρεις μέρες μετά τη λήξη της επίσχεσης εργασίας που είχαν προχωρήσει οι εργαζόμενοι για την καταβολή δεδουλευμένων.
 
Η εταιρία την Παρασκευή 12 Αυγούστου κατέβαλε τους τρεις μισθούς που όφειλε και ενημέρωσε την πύλη του εργοστασίου των ΕΑΣ να μην επιτρέψουν να εργαστούν οι εργαζόμενοι το τριήμερο. Μετά από παρεμβάσεις των σωματείων και των εργαζομένων η διοίκηση των ΕΑΣ παρενέβη και ενημέρωσε τους εργαζόμενους να πάνε κανονικά στις θέσεις τους. Σήμερα το μεσημέρι η διοίκηση της εταιρίας φύλαξης ενημέρωσε τους εργαζόμενους τηλεφωνικά ότι είναι απολυόμενοι και όσοι δούλευαν τους ζήτησαν να αποχωρήσουν. Τεράστιες ευθύνες για την όλη κατάσταση έχει η διοίκηση των ΕΑΣ που ακολουθεί εντολές της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για μείωση προσωπικού.
 
Η κυβέρνηση στη γενικότερη λογική της απαξίωσης των αμυντικών συστημάτων, αδιαφορεί για τους εργαζόμενους τόσο της εταιρίας φύλαξης, όσο και του μόνιμου προσωπικού και όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν στα αρνητικά σχέδια τους. Η αδιαφορία και οι ευθύνες τους είναι τεράστιες και στο θέμα της ασφάλειας του εργοστασίου που μένει χωρίς την απαιτούμενη φύλαξη.