3 Οκτ 2016

Για τη Νέα Επίθεση στα Εργασιακά


ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

H κυβέρνηση και οι «συμβουλάτορες» της κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κατοχυρώσουν τη σημερινή ζούγκλα στην αγορά εργασίας υπηρετώντας το στόχο του κεφαλαίου για ανάκαμψη των κερδών του εις βάρος όλων μας.
Ετοιμάζουν μεγάλης κλίμακας επίθεση στα εργασιακά (κατώτερος μισθός, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστικό νόμο) που θα σαρώσει στην κυριολεξία ακόμα και τα ελάχιστα που μας έχουν μείνει από τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Συγκεκριμένα:
Για τον κατώτατο μισθό: Στο πόρισμα της «Επιτροπής των ειδικών» αναφέρεται ότι θα τον καθορίζουν οι κοινωνικοί εταίροι από το 2018 και μετά. Στο πόρισμα προβλέπεται ότι η διαπραγμάτευση θα παίρνει υπόψη της ένα εύρος τιμών που θα διαμορφώνεται από μια «συμβουλευτική» επιτροπή, με κριτήριο την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, την ανεργία, το όριο της φτώχειας κ.ά.
Δηλαδή, η επιτροπή αυτή θα καθορίζει το εύρος των αυξήσεων ή και των μειώσεων στον κατώτερο μισθό και πάνω εκεί θα διαπραγματεύονται στη συνέχεια εργοδότες και ΓΣΕΕ.
Για τις  ομαδικές απολύσεις: Η «επιτροπή» ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να ρυθμίζονται με τέτοιο τρόπο, «ώστε να αποτελούν ένα εργαλείο προσαρμογής των επιχειρήσεων σε περιόδους οικονομικής κρίσης» και προτείνει συμπληρωματικά την «περαιτέρω διεύρυνση των μορφών ελαστικής εργασίας» (4ωρα, 6ωρα κτλ) για να αποτρέπονται οι ομαδικές απολύσεις.
Όπως είπε ο Γ. Κατρούγκαλος, προδικάζοντας την αλλαγή προς το χειρότερο του νόμου, «προφανώς, άμα μας πει το δικαστήριο ότι πρέπει να αλλάξουμε πλευρές της νομοθεσίας, πρέπει να τις αλλάξουμε».  Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που συνεχίζεται ο Γολγοθάς χιλιάδων ανέργων που δίνουν μάχη για μια θέση εργασίας.
Σε ό,τι αφορά το συνδικαλιστικό νόμο:  
Ο Γ. Κατρούγκαλος μίλησε για «έναν εξορθολογισμό σε ορισμένα προνόμια συνδικαλιστικά».
Με αλλά λόγια:
Ø  Δίνεται στους εργοδότες το δικαίωμα να μας πετάνε στον δρόμο, όποτε θέλουν, όσους θέλουν, ανάλογα με το «ταμείο» που κάνουν.
Ø  Θέλουν συνδικάτα που δεν θα μπορούν να οργανώσουν καμία αντίσταση.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο υπουργός εργασίας θεωρεί ως βάση διαπραγμάτευσης το «κεκτημένο της ΕΕ»  και τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, που για τα εργασιακά, λαϊκά δικαιώματα είναι συνώνυμο της καταστροφής.
ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ

Η  κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας έχουν συνειδητά επιλέξει να υλοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις του κεφαλαίου, τις οποίες μάλιστα πλασάρουν ως "εθνική θέση" των λεγόμενων "κοινωνικών εταίρων", δηλαδή του ΣΕΒ, των άλλων εργοδοτικών οργανώσεων, αλλά και του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Γι' αυτό και δεν κατάργησαν κανέναν αντεργατικό νόμο των προηγούμενων κυβερνήσεων, έβαλαν την ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση, μείωσαν ξανά τις συντάξεις, ενώ τώρα προετοιμάζονται για νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Να μην μασήσουμε το παραμύθι της «ανάπτυξης που έρχεται» που μας πλασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακόμα και σήμερα σε συνθήκες κρίσης, χιλιάδες είναι οι επιχειρήσεις που θησαυρίζουν από τον ιδρώτα των εργαζομένων τους, που παρά την κερδοφορία τους,  δουλεύουν με μειωμένους μισθούς πείνας.
Τώρα, χωρίς να χαθεί χρόνος πρέπει να οργανώσουμε αποφασιστική αγωνιστική απάντηση στην νέα επίθεση.
Τώρα να οργανωθούμε όλοι στο σωματείο να μπούμε μπροστά στην δράση.
Με οργάνωση και αγώνα η εργατική τάξη κατέκτησε τα δικαιώματα της εδώ και χρόνια. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε. Με οργάνωση και αγώνα θα κερδίσουμε ό,τι χάσαμε το προηγούμενο διάστημα, θα μπλοκάρουμε τη νέα επίθεση.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ:
v  Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ για την ΕΓΣΣΕ ως βάσει διαπραγμάτευσης.
v  Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα της τελευταίας κλαδικής σύμβασης του 2011 (ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) που προέβλεπε βασικό μισθό στα 920 ευρώ.
v  Μόνιμη, σταθερή και πλήρη εργασία, 8ωρο -40ωρο -5νθήμερο με κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία.
v  Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους  σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ