2 Δεκ 2016

ΑΠΕΡΓΙΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Τέρμα η κοροϊδία της κυβέρνησης!
Καμία συναίνεση στην αντιλαϊκή επίθεση!
8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Συναδέλφισσες- Συνάδελφοι

Την Πέμπτη 8 Δεκέμβρη απεργούμε γιατί έρχεται  μεγάλης κλίμακας επίθεση στα εργασιακά (κατώτερος μισθός, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, συνδικαλιστικός νόμος).

Θέλουν να σαρώσουν τα πάντα, να μην μείνει τίποτα όρθιο.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τους εκπροσώπους της ΕΕ και του ΔΝΤ που, με ζητούμενο τη συμφωνία, ώστε να κλείσει η δεύτερη «αξιολόγηση». Η κυβέρνηση επιχειρεί να φτιάξει την εικόνα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» απέναντι σε όσα απαιτεί κυρίως το ΔΝΤ σε σχέση με τις ομαδικές απολύσεις, ενώ οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί τις παρουσιάζουν ως «σκληρούς» και «αμετακίνητους» τους δανειστές.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τέτοιου είδους «παραστάσεις» που τις έχουμε ξαναδεί και στο παρελθόν και γνωρίζουμε τι ακριβώς θα γίνει. Η συμφωνία θα κλείσει κάπου «στη μέση», με δεδομένη την αποφασιστικότητα κυβέρνησης - «κουαρτέτου» να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση.
Στην πραγματικότητα, παίζεται το γνωστό παιχνίδι με τον γάιδαρο του Χότζα, έτσι ώστε να εμφανιστεί σαν «επιτυχία» της σκληρής διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης το έτσι κι αλλιώς αντιλαϊκό- αντεργατικό της αποτέλεσμα.

Η κυβέρνηση κρύβει συστηματικά όπως άλλωστε έκαναν λίγο - πολύ και οι προηγούμενες, ότι με «θεσμούς», τους «δανειστές» βρίσκονται στην ίδια μεριά του τραπεζιού, έχουν κοινή βάση και στόχο τη στήριξη της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων, των συμφερόντων του κεφαλαίου. Αυτών οι «απαιτήσεις» περιλαμβάνονται μέσα στα μέτρα των μνημονίων τους και οι «διαφωνίες» τους αφορούν ζητήματα ξένα για τους εργαζόμενους.


Στο μέτωπο για τα Εργασιακά εμφανίζονται όλα να είναι «ανοιχτά», για τις ομαδικές απολύσεις, διαρρέεται από την κυβέρνηση ότι υπάρχει εμπλοκή. Την ίδια στιγμή, όμως, περνά σε δεύτερη μοίρα το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων και του υπό-κατώτατου μισθού, όπου όλα δείχνουν ότι πάμε για παγίωση της σημερινής άθλιας κατάστασης και επιδείνωσή της.

Στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων, το χτύπημα που σχεδιάζεται είναι διπλό.                    Στο τραπέζι πλέον τίθεται με μεγαλύτερη ένταση η αύξηση του επιτρεπόμενου ποσοστού των «νόμιμων» απολύσεων από το 5% στο 10% για τις μεγάλες επιχειρήσεις, χωρίς να αποκλείεται και η επέκταση του νέου αυξημένου ποσοστού σε επιχειρήσεις με λιγότερους από 150 εργαζόμενους, για τις οποίες ισχύει σήμερα το 5%.
Η κυβέρνηση, με πρόσχημα την αποτροπή τον ομαδικών απολύσεων, τάσσεται υπέρ της παραπέρα ευελιξίας στην αγορά εργασίας και σκοπεύει να επεκτείνει την εκ περιτροπής εργασία και τη μερική απασχόληση. Για να διευκολύνει μάλιστα ακόμα παραπέρα την εργοδοσία να κάνει λάστιχο τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς υπόσχεται ότι για το χρόνο που δεν θα εργάζονται, οι υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι θα λαμβάνουν επίδομα ανεργίας...

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η συνδικαλιστική δράση, για την οποία κυβέρνηση και κουαρτέτο επεξεργάζονται νέα εμπόδια, όπως στον τρόπο προκήρυξης της απεργίας (αριθμός εργαζομένων που αποφασίζουν, χρόνος προειδοποίησης), τον περιορισμό της προστασίας της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα πιο ασφυκτικό έλεγχο εκ μέρους του κράτους στη χρηματοδότηση των συνδικάτων, που όμως έτσι και αλλιώς προέρχεται από τις εισφορές των μελών των σωματείων.

ΤΩΡΑ που όλα «παίρνουν το δρόμο τους» η λεγόμενη «επαναφορά» που υποσχόταν και διαφήμιζε η κυβέρνηση, με βάση και το Πόρισμα της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, δεν οδηγούσε ούτε στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ακόμα και για τον κατώτερο μισθό, ενώ κατοχύρωνε και τη διατήρηση του υπό-κατώτερου μισθού στους νέους εργαζόμενους χωρίς εργασιακή εμπειρία.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ- ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ!
Τώρα, χωρίς να χαθεί χρόνος οργανώνουμε αποφασιστική - αγωνιστική απάντηση στην νέα επίθεση με 24ωρη απεργία στης 8 Δεκέμβρη.

Όλοι στο σωματείο να μπούμε μπροστά στην δράση!.

Στην επίθεση Κυβέρνησης- ΕΕ απαντάμε με οργάνωση και αγώνα. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε, θα κερδίσουμε ό,τι χάσαμε το προηγούμενο διάστημα, θα μπλοκάρουμε την νέα επίθεση.
Να χαράξουμε νέους δρόμους, για τους νέους αγώνες, με πιο ισχυρό σωματείο.

Απαιτούμε:

·         Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
  • Επαναφορά των μισθών στα επίπεδα της τελευταίας σύμβασης του 2011 (ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ) που προέβλεπε βασικό μισθό στα 920 ευρώ.
  • Μόνιμη σταθερή και πλήρη εργασία, 8ωρο - 40ωρο - 5νθήμερο με κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία.
·         Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, ως βάση διαπραγμάτευσης, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
·         Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα
·         Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
·         Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.