13 Απρ 2017

Γραμματεία Νέων ΠΑΜΕ: Κάλεσμα Συμμετοχής στο Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ, καλεί τους νέους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους σπουδαστές στη μαθητείας και κατάρτισης και τους μετανάστες να δηλώσουν συμμετοχή στο Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου που διοργανώνει για ακόμα μια χρονιά το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.
Για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!
Φέτος το Εργατικό Τουρνουά Ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕ είναι αφιερωμένο στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Κυβέρνηση - ΕΕ – ΔΝΤ έρχονται να προσθέσουν νέα μέτρα για την ενίσχυση των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων για την καπιταλιστική ανάκαμψη, πάνω στις προηγούμενες αιματηρές ανατροπές στη ζωή μας. Ταυτόχρονα περιπλέκουν τη χώρα πιο βαθιά στις κόντρες και τις αντιθέσεις των μονοπωλιακών ομίλων με στόχο την αναβάθμισή τους στην ευρύτερη περιοχή, αυξάνοντας έτσι τους κινδύνους εμπλοκής της χώρας μας σε αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες. Είναι πρόσχημα ότι το ΝΑΤΟ ήρθε στο Αιγαίο για να ελέγξει τις προσφυγικές ροές. Το μόνο που διαφυλάσσει είναι η υπεράσπιση των μονοπωλιακών ομίλων των χωρών μελών του στην ευρύτερη περιοχή. Μέσω του ΝΑΤΟ οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συμμετέχουν σε 13 ΝΑΤΟικές επεμβάσεις από τα Βαλκάνια ως το Κέρας της Αφρικής. Σχεδιάζεται η επέκταση των ΝΑΤΟικών βάσεων στη χώρα, όπως η Σούδα, ενώ κάθε χρόνο από το εισόδημα της εργατικής οικογένειας βγαίνουν 4δις ευρώ και δίνονται για εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.
Το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας όπως λέει η κυβέρνηση. Είναι η δολοφονική μηχανή των ιμπεριαλιστών, δεν αναγνωρίζει σύνορα και κυριαρχικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι όλων των χωρών δεν έχουν κανένα λόγο να στοιχηθούν με τους εκμεταλλευτές τους και να χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα αυτών που τους καταδυναστεύουν και στην περίοδο της ιμπεριαλιστικής ειρήνης.
Ολόκληρες περιοχές βρίσκονται μέσα στη φωτιά από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, τα Βαλκάνια και το Αιγαίο ως την Ανατολική Μεσόγειο, την Εγγύς και Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Ο πόλεμος στη Συρία, στον οποίο μπλέκονται ισχυρές καπιταλιστικές δυνάμεις όπως ΗΠΑ - ΕΕ - Ρωσία, έχει στοιχίσει τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει ξεριζώσει εκατομμύρια άλλους και το δράμα των προσφύγων συνεχίζεται με τον εγκλωβισμό τους
Ο Αθλητισμός είναι σύγχρονο δικαίωμα όλων των εργαζομένων, των ανέργων και των παιδιών τους!
Τα σωματεία εργαζομένων, οι επιτροπές ανέργων, οι σύλλογοι των σπουδαστών στην κατάρτιση, τα 3μελή και 7μελή στις σχολές μαθητείας, οι λαϊκές επιτροπές να στήσουν τις ομάδες τους, να καλέσουν μαζικά όλους τους συναδέλφους να κάνουν δική τους υπόθεση την πραγματοποίηση του πρωταθλήματος αναδεικνύοντας το χαρακτήρα και τις αιτίες του ιμπεριαλιστικού πολέμου, της προσφυγιάς, τις εξελίξεις στην περιοχή μας με την κατάσταση των εργαζόμενων και την διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας.
Με τη διεξαγωγή του τουρνουά αναδεικνύουμε το δικαίωμα, την ανάγκη στον αθλητισμό κι ότι αυτό δεν μπορεί να εξαρτάται απ’ την τσέπη μας. Υπάρχει ανάγκη σήμερα από σύγχρονες υποδομές και εγκαταστάσεις όπου οργανωμένα θα έχουν όλοι πρόσβαση δωρεάν. Η μεγάλη συμμετοχή στο εργατικό πρωτάθλημα του ΠΑΜΕ κάθε χρόνο δείχνει την δίψα των εργαζομένων για άθληση, για δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους μέσα και από άλλες πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβουν τα σωματεία το επόμενο διάστημα.
Σε αυτό το τουρνουά παίζουμε χωρίς ΠΑΕ και στημένα παιχνίδια κόντρα στην σαπίλα του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού, του κέρδους και των αναβολικών. Προβάλλοντας την ανωτερότητα της ταξικής αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης.
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑ…
Σε αυτόν τον αγώνα καλούμε όλους τους νέους εργαζόμενους και άνεργους να συμμετέχουν. Στα δικά μας γήπεδα και με τους δικούς μας όρους να συζητήσουμε για την οργάνωση του αγώνα, τη δράση μας στα συνδικάτα, την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, το δικαίωμα μας στον αθλητισμό.
Δηλώσεις συμμετοχής:
Τηλ: 6974215136