16 Νοε 2017

ΠΑΜΕ:Για Τον Θάνατο 15 Ανθρώπων Και Τις Καταστροφές Στη Μάνδρα Αττικής

Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στη Μάνδρα - Ν.Πέραμο Αττικής.
Με μία ώρα μπόρας χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, φτωχοί άνθρωποι, καταστράφηκαν οικογένειες.
Όταν η αντιπλημμυρική προστασία αντιμετωπίζεται ως κόστος, γραφικότητα ή υπερβολή και όχι ως σύγχρονη βασική κοινωνική ανάγκη με ευθύνη του κράτους, ο εργαζόμενος λαός θα το πληρώνει πολύ ακριβά και με τη ζωή του.
Τα αντιπλημμυρικά έργα δεν επιλέγονται γιατί δεν είναι ανταποδοτικά. Δεν είναι διόδια για να αποφέρουν εκατομμύρια ευρώ κέρδη.
Η αναφορά κάθε φορά στο κόστος των αντιπλημμυρικών έργων, η ανυπαρξία των αναγκαίων υποδομών, αναδεικνύει την αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, την περιουσία των εργαζομένων. Η εστίαση στα ακραία καιρικά φαινόμενα και η συνήθεια ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτά είναι προκλητική και εξοργιστική. Δεν πρέπει να συνηθίζουμε! Δεν πρέπει να αποδεχόμαστε την απώλεια της ζωής ως φυσικό φαινόμενο.
Η απώλεια της ανθρώπινης ζωής από καιρικά φαινόμενα αποτελεί δυστυχώς ένα χαρακτηριστικό επαναληπτικό γεγονός που φέρνει στο φως με τον πιο τραγικό τρόπο, τον επίκαιρο στόχο που αναμασά η κυβέρνηση: «Ποια ανάπτυξη, για ποιους, με τι χαρακτηριστικά και για ποιες ανάγκες».
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να προτάξουν το άμεσο αίτημα για μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, ιδιαίτερα σε περιοχές με οξυμένα και εμφανή προβλήματα, ώστε να μη μετρήσουμε άλλους νεκρούς από καιρικά φαινόμενα. Καλούμε τους εργαζόμενους να προβάλουν το αίτημα για την προστασία της οικογένειάς τους, άμεσα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.