20 Απρ 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΑ ΜΜΜ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση της Πέμπτης στο Υπουργείο Μεταφορών με αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση για όλους τους άνεργους. Η παρέμβαση αυτή του Σωματείου έγινε ύστερα από πρωτοβουλία της Επιτροπής Ανέργων του και συμμετείχαν και άλλα σωματεία όπως το ΣΕΤΗΠ, οι Λογιστές της Αθήνας, το Συντονιστικό Εργαζόμενων μέσω ΜΚΟ και εκπρόσωποι των λαϊκών επιτροπών της Αργυρούπολης, της Καλλιθέας του 5ου-6ου Διαμερίσματος Αθήνας και της ΟΓΕ. Πέρα από την παρέμβαση έξω από το υπουργείο, αντιπροσωπεία παρέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις του Σωματείου και της Επιτροπής Ανέργων στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, ο οποίος αναγνώρισε το πρόβλημα αλλά δε δεσμεύτηκε για τίποτα γιατί όπως είπε "δεν αφήνει περιθώρια η τρόικα". Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαζική εξόρμηση στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα με τις θέσεις για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και το πλαίσιο πάλης της επιτροπής ανέργων του σωματείου. Το επόμενο διάστημα στόχος του σωματείου και της επιτροπής ανέργων του είναι να αυξήσει τη δράση του και τις πρωτοβουλίες που θα φρενάρουν και θα σταματούν στην πράξη μέτρα πτώχευσης του λαού, να οξύνει την πάλη του προκειμένου να καλύπτονται οι λαϊκές ανάγκες των εργαζόμενων και των ανέργων.

Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρο το υπόμνημα που κατατέθηκε στο Υπουργείο μεταφορών:

Προς το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων

Κύριε Γενικέ

Η ανεργία στη χώρα μας συνεχώς αυξάνεται. Τα τελευταία στοιχεία για την ανεργία ανεβάζουν τα ποσοστά της στο 27,2% του εργατικού δυναμικού, ενώ ταυτόχρονα οι επιδοτούμενοι με το πενιχρό επίδομα ανεργίας αποτελούν τη μειοψηφία. Ακόμα, ενώ μπορεί να μην καταγράφεται ως άνεργος, στην πραγματικότητα άνεργος είναι και αυτός που εργάζεται μία και δύο ώρες την ημέρα, οι εκ περιτροπής κλπ. Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι για πολλούς μήνες απλήρωτοι και δεν μπορούν να επιβιώσουν.
Το επίδομα ανεργίας δεν αρκεί δεδομένου μάλιστα ότι οι άνεργοι κάθε μέρα θέλουν να κινηθούν για τις ανάγκες τους και αδυνατούν να πληρώσουν πέραν όλων των άλλων (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, Ενοίκιο σπιτιού, χαράτσια, φοροληστεία, για αγορά των ειδών διαβίωσης κλπ) και το εισιτήριο για τη μετακίνηση τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Στη σημερινή μας παρέμβαση πέρα από το σωματείο μας και την επιτροπή ανέργων του συμμετέχουν το Σ.Ε.ΤΗ.Π.(Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής νομού Αττικής), το Σωματείο Λογιστών Αθήνας και εκπρόσωποι από τις λαϊκές επιτροπές Καλλιθέας, Αργυρούπολης, 5ου-6ου Διαμερίσματος Αθήνας κ.α.

Κε Γενικέ
Αποτελεί απαίτηση των χιλιάδων ανέργων, των συνδικάτων, των εκατοντάδων επιτροπών ανέργων, να δοθεί λύση στο πρόβλημα αυτό. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι φορείς ζητάμε:
Δωρεάν μετακίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς όλων των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και απλήρωτων εργαζόμενων.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ