2 Απρ 2013

Καταγγελία-Η εργοδοσία της Icap φέρνει νέες μειώσεις μισθών

Συνάδελφοι,
Tον προηγούμενο Ιούνη η εργοδοσία της Icap με αφορμή τη λήξη των κλαδικών συμβάσεων και με την απειλή της απόλυσης εξανάγκασε συναδέλφους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών. Τα αποτελέσματα αυτών των μειώσεων τα βιώνουμε καθημερινά εμείς και οι οικογένειές μας. Για άλλη μια φορά η εργοδοσία της Icap Group ΑΕ προσπαθεί να επιβάλει νέες μειώσεις μισθών. Την τελευταία εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Icap  προσπάθησε να πείσει τους εργαζόμενους του contact center και του Cycle, ότι προκειμένου να διατηρηθεί ένα “θετικό κλίμα στην αγορά” για την επιχείρηση,  δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να αποδεχτούν νέα μείωση στο μισθό τους από 15-20%. Λέει η διοίκηση της Icap ότι έχουν μειωθεί τα κέρδη της. Μιλάνε αυτοί σε εργαζόμενους που πληρώνονται με 300 ευρώ για χασούρα; Θέλουν να μας πείσουν να πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

Τα λέει αυτά η εργοδοσία όταν η Icap group παρουσίασε εκατομμύρια €  έσοδα το 2012 και εν μέσω κρίσης επεκτάθηκε αγοράζοντας υποκατάστημα και στην Τουρκία! Με την αγορά αυτή παρουσιάζει  χιλιάδες € καθαρά κέρδη. Η επέκταση της Icap στα Βαλκάνια και τα κέρδη της είναι αποτέλεσμα της δουλειάς των εργαζόμενων. Στην επιχειρηματολογία του ο διευθύνων σύμβουλος εμφάνισε διάφορα τμήματα ελλειμματικά, λες και οι εργαζόμενοι φταίνε. Η εργοδοσία λοιπόν για χάρη της βιωσιμότητας της επιχείρησης μας ζητάει  να γίνουμε ακόμα πιο φτηνοί. Αμέσως μετά τις μειώσεις προσέλαβε συναδέλφους μας με μισθούς πείνας όπως 270€/4ωρο και ελαστικοποίησε ακόμα παραπάνω το ωράριο μας. Τώρα θέλει να μας αντικαταστήσει όλους με  “τζάμπα” εργαζόμενους από το επιδοτούμενο από το κράτος πρόγραμμα για την “καταπολέμηση» της ανεργίας”.    
Αυτή  είναι η «ανάπτυξη» και η «ανταγωνιστικότητα»  που ευαγγελίζονται τα μονοπώλια όπως η Ιcap, η κυβέρνηση και η Ε.Ε. Να θυσιάζουμε την ζωή μας για να επεκτείνονται και να μπορούν να διασφαλίσουν την κερδοφορία τους. Θέλουν τους χώρους δουλειάς σύγχρονα κάτεργα  όπου οι εργαζόμενοι  υπό την απειλή της ανεργίας που δημιουργούν τα ίδια τα μονοπώλια να δουλεύουν αδιαμαρτύρητα για την κερδοφορία τους. Η βιωσιμότητα της επιχείρησης δεν σημαίνει βιωσιμότητα για εμάς και τις οικογένειες μας. Το αντίθετο μάλιστα συμβαίνει τόσα χρόνια και μέσα στην ICAP όπου η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε απολύσεις  σε ελαστικοποίηση του ωραρίου μας, εντατικοποίηση της εργασίας  και σε μειώσεις μισθών με την πρόφαση της «βιωσιμότητας».
Να μη δεχτούμε καμιά μείωση, καμιά απόλυση. Να παλέψουμε για να παρθούν πίσω οι μειώσεις μισθών και του Ιούνη. Απέναντι στην οργανωμένη επίθεση που εξαπολύει η εργοδοσία να αντιτάξουμε την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων μαζί με το Σωματείο τους. Οι εργαζόμενοι της Icap δεν είναι μόνοι τους. Το κλαδικό Σωματείο των Ιδιωτικών Υπαλλήλων θα πρωτοστατήσει για να μην περάσει η τρομοκρατία. Καλούμε κάθε συνάδελφο να σκεφτεί ποιος ήταν όλο το προηγούμενο διάστημα δίπλα του, ποιος ενημέρωνε για τις εξελίξεις, ποιος έλεγε ότι η αποδοχή της πρώτης μείωσης θα φέρει και άλλη. Να βγάλει τα συμπεράσματά του και να οργανώσει την πάλη του πρώτα από όλα για την ίδια του τη ζωή. Καλούμε τους συναδέλφους, εργαζόμενους της Icap να οργανωθούν στο σωματείο. Να παρθούν αγωνιστικές πρωτοβουλίες των εργαζόμενων της εταιρείας που θα εμποδίσουν την εργοδοσία της Icap να απολύσει όποιον εργαζόμενο δεν υπογράψει. Καλούμε τους εργαζόμενους στην Icap σε σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας στην έδρα του σωματείου την Τρίτη 7:00 μ.μ.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ