9 Ιουλ 2013

Πλατιά σύσκεψη ανέργων του σωματείου 10 Ιουνίου ώρα 6:30μμ

  Το Δ.Σ και η επιτροπή ανέργων του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων καλεί όλους τους ανέργους του κλάδου σε μία πλατιά σύσκεψη, την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ώρα 6:30μμ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Γ’ Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης).

     Θέμα συζήτησης :  "Προστασία και Οργάνωση των Ανέργων"

   Μέρα με τη μέρα το ποσοστό ανεργίας αυξάνει. Εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα πετιούνται στο δρόμο ή μένουν απλήρωτοι για μήνες. Στο παιχνίδι της εύρεσης εργασίας οι όροι σκληραίνουν και νέοι/ες, γυναίκες, αυτοαπασχολούμενοι οδηγούνται συνεχώς στην ανεργία. Λεφτά δεν υπάρχουν με αποτέλεσμα όλο και περισσότερες οικογένειες να αντιμετωπίζουν βασικά προβλήματα διαβίωσης(είδη πρώτης ανάγκης, λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ ,ΟΤΕ, ενοίκιο σπιτιού, χαράτσια, φοροληστεία, εισιτήρια, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη).

    Οι άνεργοι δεν έχουν να πληρώσουν και δεν θα πληρώσουν τα σπασμένα της κρίσης! Δεν είναι υπεύθυνοι για την κρίση! Οι μόνοι υπεύθυνοι για τα δεινά μας είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της Τρόικα, της Ε.Ε, του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Όπως αυτοί, όμως, μας επιτίθενται, έτσι κι εμείς πρέπει να απαντήσουμε! Οργανωμένα και συλλογικά μαζί με το σωματείο και τις λαϊκές επιτροπές στη γειτονιά. Είναι χρέος και υπόθεση όλων μας να παλέψουμε για την ίδια μας τη ζωή, για δουλειά με δικαιώματα, παιδεία, υγεία, πολιτισμό. Μην τους αφήσουμε να μας γονατίζουν άλλο! Να πληρώσουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ!

    Καλούμε κάθε άνεργο και εργαζόμενο να έρθει στο σωματείο μας και μαζί  στον αγώνα να διεκδικήσουμε επιδόματα ανεργίας και όχι πείνας, πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε όλα τα ΜΜΜ, διαγραφή των χρεών, κρατική μέριμνα για διανομή τροφίμων και ό,τι άλλο απαντά στις άμεσες ανάγκες μας. Να απαιτήσουμε ΕΔΩ και ΤΩΡΑ μέτρα άμεσης ανακούφισης  και προστασίας όλων των ανέργων! Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 12/7 στο Σύνταγμα 8:00 και προσυγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος 7:30. 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!