22 Ιουλ 2013

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ 19:00 ΟΜΟΝΟΙΑ


Συναδέλφισσες Συνάδελφοι.
Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, οι αυτοαπασχολούμενοι, αφού έχουν υποστεί τη συρρίκνωση του μεροκάματου, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, την απλήρωτη εργασία, τα ωράρια - λάστιχο, τη φοροληστεία, δηλαδή έναν κυκεώνα αντιλαϊκών, αντεργατικών μέτρων που τους ρημάζει τη ζωή, δέχονται τώρα το τελειωτικό χτύπημα από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια, που αποφάσισαν την κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Στόχος τους είναι η περαιτέρω επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων των εμποροϋπαλλήλων και παράλληλα η καταστροφή και το κλείσιμο των μικρών εμπορικών καταστημάτων.
Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα αυξήσει την ανεργία στο χώρο του εμπορίου με άμεση επίπτωση ειδικότερα στη νεολαία και τις γυναίκες.


·         Η κυβέρνηση Ισχυρίζεται ότι με τα μαγαζιά ανοιχτά την Κυριακή θα αυξηθεί η κατανάλωση.
Από τους εργαζόμενους-καταναλωτές όμως, δεν λείπει ο χρόνος αλλά το χρήμα, και οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται, τους έχουν φέρει σε απόγνωση.

·         Διαδίδει ότι θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Η πείρα δείχνει ότι η διεύρυνση του ωραρίου, έφερε αύξηση της μερικής απασχόληση, ατελείωτες ώρες δουλειάς,  χειρότερες εργασιακές σχέσεις, μεγαλύτερη εκμετάλλευση, κλείσιμο μικρών καταστημάτων.

·         Υποστηρίζει ότι έτσι θα ωφεληθούν τα μικροκαταστήματα.
Αν ήθελε όντως το καλό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών εμπόρων δεν θα τους επέβαλε εξοντωτική φορολογία, που τους οδηγεί στη χρεοκοπία.

·         Η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για την ενίσχυση της κυριαρχίας των μονοπωλίων στην αγορά. Για τα κέρδη τους νομοθετεί.
·         Δεν έχει στόχο να μειώσει ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα. Είναι η ίδια πολιτική που έφερε τα «χαράτσια», τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, το αβέβαιο μέλλον στην κάθε λαϊκή οικογένεια.
·         Τα μέτρα που εφαρμόζονται σήμερα στο εμπόριο μαζί με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας αύριο θα επεκταθούν και σε άλλους κλάδους της οικονομίας.
Θα φέρουν Δουλειά ήλιο με ήλιο, κάθε μέρα, οδηγούν στην βαρβαρότητα.
Θα Διαλύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια.
Θα Πλήξουν ακόμα περισσότερο την μητρότητα.
Καταργούν το δικαίωμα στην ξεκούραση και τον ελεύθερο χρόνο, ιδιαίτερα της νεολαίας.


Εργαζόμενοι-ες, στο εμπόριο, Αυτοαπασχολούμενοι-Μικροί έμποροι,

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τις ηγεσίες της ΟΙΥΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ. Έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους, στην απελευθέρωση του ωραρίου, και ας παριστάνουν σήμερα τους υπερασπιστές της κυριακάτικης αργίας με την «κοινωνική συμμαχία»που συγκρότησαν με τους εργοδότες, την εκκλησία, και άλλους φορείς……
Έχουν νομιμοποιήσει όλα πακέτα των αντιλαϊκών μέτρων με την συμμετοχή τους στους «κοινωνικούς διαλόγους». Προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους. Διευκόλυναν την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων.
Η δική μας Συμμαχία (ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ ) είναι ικανή να αντιπαλέψει το αντιλαϊκό μπλοκ κυβέρνησης, μονοπωλίων, Ευρωπαϊκής Ένωσης, να αντιπαλέψει με συνέπεια κάθε προσπάθεια κατάργησης της αργίας της Κυριακής.
Κάθε εμποροϋπάλληλος, αυτοαπασχολούμενος, άντρας και γυναίκα να δυναμώσει την κοινή δράση, να δώσουμε την μάχη απέναντι στον κοινό αντίπαλο, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο αυτούς που κλέβουν τον πλούτο που εμείς παράγουμε και ορίζουν την ζωή μας.

Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

¨      Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας.
¨      Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική  αργία για όλα τα καταστήματα.
¨      Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που δεν θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
¨    Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο 8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
¨    Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
¨       Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
¨       Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
¨       Θεώρηση βιβλιαρίου υγείας για κάθε άνεργο και άνεργη εμποροϋπάλληλο, για κάθε αυτοαπασχολούμενο ανεξάρτητα από χρέη.
¨       Απόσυρση όλων των φορολογικών μέτρων και των χαρατσιών, αφορολόγητο όριο στο επίπεδο των βασικών αναγκών διαβίωσης της λαϊκής οικογένειας.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Ε. & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-DIA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ

ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ & ΜΙΚΡΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ- ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΒΛΙΟΧΑΡΤΟΠΩΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΡΑΠΤΩΝ – ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΥΡΕΩΝ – ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ     ‘’ Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ’’
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ  ‘’ Η ΑΝΑΓΕΝNΗΣΗ’’
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ