30 Οκτ 2013

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΛΑΔΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ

Συνάδελφε Εργαζόμενε – Καταναλωτή,

Την Κυριακή 3 Νοέμβρη η κυβέρνηση, οι μεγάλοι εργοδότες και οι πολυεθνικές στο εμπόριο προχωρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων και τις Κυριακές.
Γιατί ανοίγουν τα μαγαζιά και τις Κυριακές;
Μήπως έπιασε ξαφνικά ο πόνος τους μεγάλους εργοδότες, τις πολυεθνικές στο εμπόριο και τη κυβέρνηση για της δικές σου ανάγκες, ενδιαφέρονται να ψωνίζεις εσύ και την Κυριακή;   Όχι βέβαια, γιατί με της απανωτές περικοπές σου πήραν σχεδόν τον μισό μισθό και την σύνταξη.
Εσύ μπορείς να αποδεχτείς τη λογική η γυναίκα σου, η κόρη σου, η κοπέλλα σου, κάποιος δικός σου άνθρωπος να υποχρεώνεται να δουλέψει κυριακάτικα χωρίς να του μένει ούτε μια ημέρα για να ξεκουραστεί, να βρεθεί μαζί όλη η οικογένεια;   
Εσύ την Κυριακή τη θέλεις για να βλέπεις την/τον σύντροφο σου, την οικογένειά σου, μπορείς να αποδεχτείς τη λογική χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι να δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς ξεκούραση;
Μας οδηγούν όλους να δουλεύουμε  ήλιο με ήλιο θα το αποδεχτούμε;

Συνάδελφε Εργαζόμενε – Καταναλωτή,

Θυμήσου ότι το ωρομίσθιο, η μερική απασχόληση, η δουλειά με το μπλοκάκι, η εκ’ περιτροπής εργασία, και πολλά άλλα αντεργατικά μέτρα υλοποιήθηκαν πρώτα στους εμποροϋπαλλήλους, δυστυχώς, όλα αυτά σήμερα εφαρμόζονται σε όλους τους κλάδους, σε όλους τους εργαζόμενους, το ίδιο θα γίνει και με την κυριακάτικη αργία.  
Είναι παραμύθια αυτά που λέει η κυβέρνηση ότι ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές για να ωφεληθούν οι καταναλωτές. Χρόνια τώρα οι μεγαλέμποροι ζητούν την κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
Καταναλωτής είσαι και εσύ, αυτή η κυβέρνηση σου έχει μειώσει το μισθό, τη σύνταξη, τα παιδιά σου είναι άνεργα ή στην καλύτερη να εργάζονται για 200 το 4ωρο.
Λέει ψέματα η κυβέρνηση ότι με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, εργοδότες και κυβέρνηση πετάνε στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, τσεπώνουν όλο το χρήμα και εξαφανίζονται, κλείνουν τις επιχειρήσεις    (ΝΕΟΣΕΤ, ΣΑΤΟ, ΣΠΡΙΤΕΡ) όταν δεν έχουν τα κέρδη που θέλουν.
Στις περιοχές που τα καταστήματα είναι ανοιχτά τις Κυριακές δεν έχει δημιουργηθεί ούτε μια θέση εργασίας, έχουν απολύσει εκατοντάδες εμποροϋπαλλήλους, δεν έχουν πάρει καινούργιους, ξεπατώνουν στη δουλειά αυτούς που εργάζονται, δουλεύουν περισσότερες ώρες και δεν τις πληρώνονται και τα μικρά μαγαζιά εξακολουθούν να «βαράνε μύγες» η’ να κλείνουν.
Το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή θα οδηγήσει στο πιο γρήγορο κλείσιμο των μικρών μαγαζιών στέλνοντας στην ανεργία χιλιάδες μικρούς εμπόρους, αλλά και εργαζόμενους.
Όσοι μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι ανοίξουν τα μαγαζιά τους θα δουν το κόστος λειτουργίας τους να αυξάνεται, τα μαγαζιά τους άδεια μιας και οι «καταναλωτές» θα κατευθυνθούν κυρίως στα πολυκαταστήματα που έχουν περισσότερες δυνατότητες συνδυάζοντας μια σειρά από άλλες παροχές.
Συνάδελφε Εργαζόμενε – Καταναλωτή
Σε καλούμε να σταθείς δίπλα στους χιλιάδες εργαζομένους στο εμπόριο, γιατί εμείς παλεύουμε για ανθρώπινα ωράρια εργασίας, γιατί εμείς είμαστε οι πατεράδες, οι μανάδες, τα αδέρφια σας και τα παιδιά σας.
Εμάς θα βρείτε μέσα στα μαγαζιά τις Κυριακές.

Η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές είναι ο εχθρός σου, όχι εμείς.

Στάσου δίπλα στους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους που παλεύουν να κρατήσουνε τα μαγαζιά τους ανοιχτά για να μπορούνε με αξιοπρέπεια να ζήσουνε τις οικογένειές τους.
Η κυβέρνηση και οι πολυεθνικές ευθύνονται για την ακρίβεια που υπάρχει σε όλα τα είδη. ‘Όχι οι δικοί μας μισθοί των 400 – 500 ευρώ για τους παλαιότερους και 180-200 για νεότερους έως 25 χρονών.
Στάσου δίπλα στη νέα γενιά των εργαζομένων στο εμπόριο, η δουλειά την Κυριακή θα χειροτερέψει συνολικά την δική μας θέση μας, θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τα νέα ζευγάρια, τις νέες μητέρες, θα χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.
Στάσου δίπλα μας, διεκδίκησε μαζί μας:
Να μην ανοίξει κανένα μαγαζί, καμιά Κυριακή γιατί αυτό θέλουν τα πολυκαταστήματα και οι μεγάλες πολυεθνικές στο εμπόριο.
Ανθρώπινα ωράρια για όλους.
Την Κυριακή τη θέλουμε για εμάς και τις οικογένειές μας και όχι να τη βγάζουμε δουλεύοντας ατελείωτες ώρες μέσα στα μεγάλα καταστήματα και τις πολυεθνικές για να αυξάνουν τα κέρδη τους.  

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ :

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Ε. & ΓΡΑΦΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΦΟΥΡ-ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-DIA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ LIDL Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ PRAKTIKER HELLAS
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΩΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΕΒΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ