7 Οκτ 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9/10 6:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

Συνάδελφοι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Η επίθεση στα δικαιώματα μας συνολικά δε θα σταματήσει προκειμένου να σωθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Δώσαμε μια πρώτη απάντηση κλιμάκωσης με το μεγαλειώδες συλλαλητήριο που έγινε 5 Οκτώβρη.
Στα άμεσα σχέδια τους είναι η κατάργηση-πλήρης ισοπέδωση των κλαδικών συμβάσεων. Με την επέκταση των ατομικών συμβάσεων σε όλους τους χώρους δουλειάς προσπαθούν να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζουν να καταργήσουν τις αποζημιώσεις και να μειώσουν τα δώρα. Μεγάλη είναι η ευθύνη του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού όπως και της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ(Αυτ.Παρέμβαση-ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) που υπογράφει συλλογικές συμβάσεις με μειώσεις μισθών (σύμβαση εμπορίου) και ετοιμάζεται να υπογράψει νέα με μείωση. Η συλλογική σύμβαση της παροχής υπηρεσιών έχει λήξει από το Μάρτη του 2011 με αποτέλεσμα η εργοδοσία συνολικά να πιέζει για ατομικές συμβάσεις.

Πέρα από τις συμβάσεις στα σκαριά βρίσκονται η κατάργηση της Κυριακής αργίας, ένταση της φοροληστείας και των πλειστηριασμών στη πρώτη κατοικία. Μαζί με τις απολύσεις στο δημόσιο άμεση είναι και πρακτικά η κατάργηση δομών υγείας και παιδείας, επιβάλουν 25ευρω είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία. Ανακυκλώνουν την ανεργία μέσα από προγράμματα με μισθούς ψίχουλα μέσω ΜΚΟ και προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Χρειάζεται να βγουν συμπεράσματα για τα παραπάνω από τη δράση στους χώρους δουλειάς. Είναι ενδεικτικό ότι σε χώρους όπου το σωματείο παρεμβαίνει σταθερά και οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται σε αυτό, δημιουργούνται επιτροπές μπαίνουν εμπόδια στην εργοδοσία για μειώσεις μισθών, απολύσεις και απληρωσιά(Απολυμαντική, ΜΚΟ, Γενική Ανακύκλωση, Στερεά Απόβλητα). Από την άλλη πλευρά όμως σε μια σειρά χώρους που συνάδελφοι έκαναν πίσω η επίθεση της εργοδοσίας εντάθηκε.
  
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΗΚΕ-ΟΛΑ ΚΕΡΔΙΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ
ΤΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ

Χρειάζεται να δώσουμε απάντηση στην επίθεση του κεφαλαίου. Η απεργιακή μάχη να αποτελέσει σταθμό της δράσης των σωματείων. Το ΔΣ του σωματείου 30/9 αποφάσισε τη συμμετοχή του σωματείου στη Γενική Απεργία 23/9 ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ. Δεν αρκεί όμως η απόφαση μόνο από το ΔΣ. Πρέπει να κουβεντιάσουμε με όλους τους συναδέλφους να συντονίσουμε τη δράση μας. Στόχος του σωματείου είναι να συζητηθούν τα μέτρα σε όλους τους χώρους, να μπουν καθήκοντα από τους εργαζόμενους, να οργανωθεί περισσότερος κόσμος σε αυτό, να γίνει υπόθεση του κάθε μέλους και των επιτροπών η υπόθεση της απεργίας και η οργάνωση της αντεπίθεσης και ανασύνταξης του εργατικού κινήματος.

Να δυναμώσει η ανάπτυξη αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, να γίνει υπόθεση του σωματείου η πάλη για τα δικαιώματα εργαζόμενων και ανέργων Ελλήνων και μεταναστών. Να καταδικαστεί για άλλη μια φορά μαζικά η δράση της Χρυσής Αυγής. Να απομονωθούν τα φασιστοειδή-τσιράκια της εργοδοσίας σε κάθε χώρο δουλειάς.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Να μη λείψει κανείς από τη Γενική Συνέλευση Τετάρτη 9/10 6:30 στο ΕΚΑ


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ