27 Μαρ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ EXPRESS PUBLISHING



Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλει τη νέα απόλυση συναδέλφου τη Δευτέρα 24/3 από την εργοδοσία της εταιρείας Express Publishing. Η πράξη αυτή επιβεβαιώνει τη μέχρι τώρα στάση της εταιρείας που απολύει όποιο συνάδελφο παλεύει και διεκδικεί τα δικαιώματά του και υπερασπίζεται τους συναδέλφους του. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος την Παρασκευή 21/3 υπερασπίστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο  την επαναπρόσληψη άλλου συναδέλφου που είχε απολυθεί για τον ίδιο λόγο το Μάρτη του 2013.
Τον Οκτώβρη του 2011 η εργοδοσία απέλυσε συνδικαλίστρια συνάδελφο επειδή συμμετείχε στη 48ωρη απεργία 19-20 Οκτώβρη μαζί με άλλους εργαζόμενους της εταιρείας.
Μετά το Μάρτη του 2012 απέλυσε τον Πρόεδρο του σωματείου λόγω της δράσης του ενάντια στην απόλυση της παραπάνω συναδέλφου και της συνδικαλιστικής του ιδιότητας.
Οι απολύσεις αυτές είναι καταχρηστικές, άκυρες και παράνομες.

 Όλες αυτές οι απολύσεις έγιναν για τον ίδιο ακριβώς λόγο. Η εργοδοσία θέλει να χτυπήσει την συνδικαλιστική δουλειά και δράση να περάσει το μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους ότι οποίος σηκώνει κεφάλι θα απολύεται. Προσπαθεί να σπάσει οποιαδήποτε προσπάθεια συλλογικότητας και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. 
Ενοχλεί την εργοδοσία της Express Publishing η δράση του σωματείου και του Π.Α.ΜΕ. Η απόλυση αυτή γίνεται σε μια περίοδο που οι εργοδότες έχουν αποθρασυνθεί και δε σταματούν πουθενά. Κύριος στόχος τους είναι να αποψιλώσουν τους χώρους δουλειάς από εργαζόμενους που αντιπαλεύουν την εργοδοτική τρομοκρατία, που αγωνίζονται για δουλειά με δικαιώματα. Θέλουν να επιβάλουν οι εργοδότες σιγή νεκροταφείου γιατί ξέρουν πόση δύναμη έχουν οι οργανωμένοι στα σωματεία τους εργαζόμενοι. Η στάση της εργοδοσίας δε μας τρομάζει, ότι μέσα χρησιμοποιήσει εμείς θα συνεχίσουμε!
Εμείς μπορούμε χωρίς τους εργοδότες, χωρίς εμάς καμιά επιχείρηση δεν μπορεί να δουλέψει.
Καλούμε τους εργαζόμενους της εταιρείας, τους γονείς και κατοίκους της περιοχής να σταθούν δίπλα σε αυτούς που αντιστέκονται στις απολύσεις. Γνωρίζουν όλοι τους καλά τι σημαίνει ανεργία, θυσία και άγχος για να τα βγάλουν πέρα αυτοί και οι οικογένειες τους. Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος Αθηνών και οι φορείς της περιοχής θα παλέψουν με κάθε τρόπο για την ανάκληση και αυτής της απόλυσης καθώς και ενάντια στην προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζόμενων της εταιρείας.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ