5 Απρ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ  9 ΑΠΡΙΛΗ
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 10.00πμ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και για αναμονή. Η επίθεση συνάδελφοι στα δικαιώματα μας εντείνεται. Πριν λίγες μέρες ήταν το πολυνομοσχέδιο που έφερε μια σειρά αντεργατικά νομοθετήματα, δε θα σταματήσουν όμως μόνο σε αυτό. Κυβέρνηση, ΕΕ και εργοδότες ετοιμάζουν και άλλα προκειμένου να γίνει πάμφθηνη η εργατική δύναμη, να πέσουν και άλλο οι μισθοί μας. Τα μέτρα που πάρθηκαν με ή χωρίς μνημόνιο τα έφεραν για να μείνουν.
Πέρα από τους μειωμένους μισθούς και την επικαιροποίηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης των 586 και 511 για τους νέους που μονιμοποίησε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στις διαπραγματεύσεις με τους βιομηχάνους έρχονται νέα μέτρα για τα εργασιακά. Αυτά περιλαμβάνουν νέες μειώσεις στις "εργοδοτικές" ασφαλιστικές εισφορές με άμεσο αντίκτυπο στα ταμεία, με νέα μέτρα στο ασφαλιστικό, μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις στα όρια ηλικίας. Στο στόχαστρο μπαίνουν τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα μητρότητας ενώ επίσης θέλουν να απελευθερώσουν τις απολύσεις, να θεσμοθετήσουν την "ανταπεργία" ως όπλο των εργοδοτών και να καταργήσουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Χρησιμοποιούν τους μακροχρόνια άνεργους ως άλλοθι για την κατάργηση των τριετιών εντάσσοντάς τους σε "ειδικό μισθολογικό καθεστώς" στην πρόσληψή τους.

Ταυτόχρονα στο χώρο των ιδιωτικών υπαλλήλων η απληρωσιά, οι απολύσεις και η εργοδοτική τρομοκρατία μεγαλώνει σε μια σειρά επιχειρήσεις. Στη G4S στις χρηματαποστολές η εργοδοσία φέρνει και τρίτη μείωση μισθών το τελευταίο δίχρονο με την πλειοψηφία του επιχειρησιακού σωματείου εκεί (ΠΑΣΚΕ-Αυτ.Παρέμβαση) σε απόλυτη απραξία. Στους διοικητικούς υπαλλήλους του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και στους εργαζόμενους της Γενικής Ανακύκλωσης η απληρωσιά συνεχίζεται. Στην εταιρεία Express Publishing είχαμε νέα απόλυση εργαζόμενου επειδή υπερασπίστηκε στο δικαστήριο πρωτοπόρο συνάδελφο που είχε και αυτός απολυθεί από εκεί. Στις εταιρείες δημοσκοπήσεων η δουλειά με το κομμάτι ή την έρευνα έχει παγιωθεί. Ακόμα προωθείται η κατάργηση της κυριακής αργίας που θα επηρεάσει όχι μόνο τους εμπορουπάλληλους αλλά συνολικά όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.
Κανένας φόβος, καμιά αναμονή. Τώρα ψηλά το κεφάλι! Συμπόρευση με το σωματείο και το Π.Α.ΜΕ.
Οι εκατοντάδες συνάδελφοι που συμμετείχαν στις τελευταίες αρχαιρεσίες του σωματείου και ενίσχυσαν τις ταξικές δυνάμεις έδωσαν μια πρώτη απάντηση σε εργοδότες, κυβέρνηση και ΕΕ που προσπαθούν να απαξιώσουν τον αγώνα και τα σωματεία θέλοντας σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο πήρε απόφαση για συμμετοχή στην απεργία 9 Απρίλη. Χρειάζεται ακόμα πιο μαζικά να βάλουμε στη "μπάντα" το σαράκι του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού της πλειοψηφίας της ΟΙΥΕ-ΓΣΕΕ-ΕΚΑ που βάζει αναχώματα στις εργατικές διεκδικήσεις, πουλάει τους εργαζόμενους. Τα μέτρα δε θα παρθούν πίσω από καμιά κυβέρνηση ούτε της λεγόμενης "αριστεράς" που τα βρίσκει με τους εργοδότες και κάνει "τεμενάδες" στην ΕΕ.

Μόνο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μπορούν να σαρώσουν μνημόνια και μέτρα, αρκεί να αντιληφθούν τη δύναμη τους, να φέρουν τα πάνω κάτω. Χρειάζεται ακόμα πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν με βάση τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Η μαζική συμμετοχή εργαζόμενων στην απεργία 9 Απρίλη με το διεκδικητικό πλαίσιο του σωματείου και του Π.Α.ΜΕ. θα αποτελέσει όρο για την αλλαγή των συσχετισμών στο επίπεδο του κινήματος, για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας μέχρι την ανατροπή της δικτατορίας των μονοπωλίων και την εκμετάλλευση.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΗ 10:00 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 9:30 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ