9 Απρ 2014

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ



Το σωματείο μας καταγγέλει την απαράδεκτη δικαστική απόφαση που καταδικάζει με πολύμηνες ποινές φυλάκισης τους ηρωικούς απεργόυς χαλυβουργούς την ίδια μέρα με την πανεργατική απεργία. Για άλλη μια φορά οι δικαστικές αρχές σε σύπλευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες είναι απέναντι στους δίκαιους αγώνες των εργαζόμενων, προσπαθώντας να βάλουν στο "γύψο" κάθε αγωνιστική κινητοποίηση.
Παρά την προσπάθεια ολόκληρου του αστικού κράτους και των εργοδοτών ο απεργιακός αγώνας των χαλυβουργών παραμένει πολύτιμη παρακαταθήκη για το κίνημα. Ο αγώνας αυτός ενέπνευσε τους εργάτες σε Ελλάδα και εξωτερικό, κάτι που φάνηκε και από την αλληλεγγύη που εκφράστηκε απ΄όλο τον κόσμο. Οι χαλυβουργοί είναι οι πραγματικοί νικητές και τις μάχες που έδωσαν και θα δώσουν δεν πρόκειται να τις σπιλώσει καμιά απόφαση δικαστηρίου, κανένα από τα τσιράκια της εργοδοσίας που κατέθεσαν ενταντίον τους. Με την απόφαση αυτή δεν πρόκειται να τρομάξουν ούτε τους χαλυβουργούς αλλά ούτε και το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα το Π.Α.ΜΕ και τα σωματεία που βρίσκονται στη δύναμη του.


ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ
ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΊ ΤΟΥΣ

Η σημερινή μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία εργαζόμενων στις συγκεντρώσεις του Π.Α.ΜΕ σε όλη την Ελλάδα αποτελεί απάντηση στη γενικευμένη επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και εργοδοτών. Με την απεργία τους χαλάσαμε το "ντεκόρ"! Το δόγμα "νόμος και τάξη" θα τσαλακωθεί από τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας. Απαντάμε με νέες εγγραφές εργαζόμενων στο σωματείο, δημιουργούμε επιτροπές του στους χώρους δουλειάς. Μπροστά μας έχουμε τη μάχη της απεργίας της Πρωτομαγιάς που η οργάνωση της θα αποτελέσει απάντηση και στην καταδίκη των χαλυβουργών και στην επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζόμενων από κυβέρνηση, κεφάλαιο και ΕΕ. Καλούμε τους εκατοντάδες συναδέλφους που συμμετείχαν στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του σωματείου να καταδικάσουν αυτή τη δικαστική απόφαση, να κάνουν υπόθεσή τους την οργάνωση της απεργίας της Πρωτομαγίας.



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ