14 Μαΐ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΕ


Συνάδελφοι εργαζόμενοι στη Γενική Ανακύκλωση ΑΕ,

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου απευθύνεται σε όλους τους εργαζομένους της Γενικής Ανακύκλωσης Έλληνες και ξένους,  σας καλεί να συσπειρωθείτε ακόμα περισσότερο στο σωματείο γιατί οι εξελίξεις, η παρατεταμένη απληρωσιά πρέπει να βρει τους εργαζομένους ακόμα πιο ενωμένους απέναντι στην εργοδοσία.
Παρά τις προσπάθειες και την πίεση του σωματείου για να βρεθεί λύση στην καταβολή των δεδουλευμένων η εργοδοσία της Γενικής Ανακύκλωσης δεν τήρησε καμιά δέσμευση ως προς το χρονοδιάγραμμα για την καταβολή τους.
Υπάρχουν εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβρη ενώ η πλειοψηφία από το Δεκέμβρη. Σε όλους έχει καταβληθεί μόνο μέρος του δώρου Πάσχα. Τα προβλήματα των εργαζόμενων είναι οξυμμένα, με απλήρωτα νοίκια, λογαριασμούς, χωρίς να μπορούν να στείλουν λεφτά στις οικογένειές τους στην πατρίδα τους.

Το σωματείο μας καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας Γενική Ανακύκλωση ΑΕ που με  πρόσχημα την «έλλειψη ρευστότητας» προσπαθεί να επιβάλει εκ περιτροπής εργασία ή να κάνει μαζικές απολύσεις.
Το σωματείο δεν συμφωνεί ούτε με την εκ’ περιτροπής εργασία, ούτε με τις μαζικές απολύσεις σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσουμε στην ακόμα μεγαλύτερη σφαγή σε ότι έχει απομείνει σε δικαιώματα.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να βγάλει συμπεράσματα για την μέχρι τώρα δράση της «επιτροπής εργαζομένων», όταν χωρίς να πάρει την γνώμη τους έχει ήδη συμφωνήσει με τον εργοδότη για 3 ημέρες δουλειά την εβδομάδα που σημαίνει 500 ευρώ το μήνα.
Θυμηθείτε συνάδελφοι ότι όλα αυτά τα χρόνια το σωματείο μαζί με τους εργαζόμενους της Γενικής Ανακύκλωσης δώσαμε μεγάλες και σκληρές μάχες για ζητήματα όπως: τη σύμβαση, το ωράριο, την καταβολή των δεδουλευμένων, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την πάλη για τα 2 εργοδοτικά εγκλήματα, τους αγώνες ενάντια στις απολύσεις.
Μέσα από αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων των ίδιων των εργαζόμενων με το σωματείο μπροστά προχωρήσαμε σε μια σειρά από κινητοποιήσεις όπως απεργίες και στάσεις εργασίας, χωρίς αυτή τη δράση του σωματείου, χωρίς την δική σας συμμετοχή, η επίθεση της εργοδοσίας θα είχε ξεκινήσει πιο νωρίς και θα τα είχε σαρώσει όλα.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να μην συμφωνήσει με την δουλειά των 3 ημερών, να υπερασπίσει το σωματείο και το ρόλο που έχει παίξει έως σήμερα δηλαδή στο να βάλει εμπόδια στην εφαρμογή της πιο σκληρής αντεργατικής -αντιλαϊκής επίθεσης των τελευταίων χρόνων.
Μόνη λύση για τους εργαζόμενους είναι να ξεκινήσει η άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και να πληρώνονται πλέον κάθε μήνα.  
Όλοι στην γενική συνέλευση που καλεί το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Κυριακή 5 ώρα στο σωματείο Λογιστών ( Κάννιγγος 27 5ος όροφος)

Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι!
Το Σωματείο δε θα κάνει βήμα πίσω από το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τη βελτίωση των όρων της ζωής τους, σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες τους. Διεκδικούμε :
·         ΆΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ
·         ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
·         ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ
·         ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ