11 Ιουν 2014

ΟΛΟΙ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ



Η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Η συγκυβέρνηση επιβάλει άμεσα από 1η Ιουλίου νέα μείωση ύψους 5,2% στις επικουρικές συντάξεις του ΕΤΕΑ που αφορά πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους στη χώρα μας. Κύριος στόχος τους ουσιαστικά αποτελεί η πλήρης κατάργηση των επικουρικών, ενώ ταυτόχρονα από το Γεναρη έρχεται νέο χτύπημα των κύριων συντάξεων. Οι μειώσεις των συντάξεων, η προσπάθεια κατάργησης των επικουρικών, η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων  καθώς και η μείωση των εργοδοτικών εισφορών των επιχειρηματιών είναι κομμάτια ενός ενιαίου παζλ επίθεσης στα δικαιώματα του λαού.
Η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, έχει στόχο τις συντάξεις, την Ασφάλιση, την Υγεία - την περίθαλψη, την προστασία από εργατικό ατύχημα. Ταυτόχρονα ετοιμάζουν γενική επίθεση στα επιδόματα ανεργίας, στέγης – κατοικίας, στις συντάξεις και στα επιδόματα αναπηρίας. Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα είναι ενιαία. Η ίδια πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που τσακίζει τους μισθούς μας σήμερα, βάζει τις βάσεις για να τσακίσει και τις συντάξεις μας στο μέλλον. Η κυβέρνηση με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών απαλλάσει το κεφάλαιο από μέρος του εργασιακού κόστους ενώ ακόμα δίνει πιο ευρύ γήπεδο κερδοφορίας στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Το χτύπημα στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα σήμερα θα το βρούμε μπροστά μας αύριο. Η ασφάλιση είναι ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους και ως τέτοιο πρέπει να το βλέπουμε. Αφορά τις γυναίκες, τους νέους και τις νέες, που το κεφάλαιο τους θέλει τελείως απροστάτευτους, χωρίς ακόμα και τα στοιχειώδη δικαιώματα. Στους ιδιωτικούς υπάλληλους που η ανεργία και η μαύρη εργασία επικρατούν και μορφές εργασίας όπως η μερική απασχόληση και το ωρομίσθιο το κεφάλαιο προσπαθεί να περάσει ότι η ασφάλιση είναι κάτι περιττό και η ουσία είναι αν θα πάρεις κάτι παραπάνω όπως και το ότι η σύνταξη είναι κάτι μακρινό και αβέβαιο.
Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικό μας δικαίωμα, κατάκτηση των εργαζόμενων. Για το κεφάλαιο αποτελεί βάρος όταν το πληρώνει και πεδίο κερδοφορίας για να αναπτυχθεί. Μόνο με αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε την αντιασφαλιστική επίθεση. Η προστασία της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να ενταχθεί στην οργάνωση της αντεπίθεσης για ενιαίο υποχρεωτικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης. Μπορούμε με αφορμή την πάλη και τους αγώνες για το ασφαλιστικό να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Να πάρουμε συνάδελφοι την κατάσταση στα χέρια μας.


ΟΛΟΙ 19 ΙΟΥΝΗ 6:00 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ