27 Ιουν 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 2/7


Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να περάσουμε στην αντεπίθεση. Κυβέρνηση, εργοδότες και ΕΕ τσακίζουν και τα τελευταία μας διακαιώματα. Τα μέτρα που έχουν παρθεί δεν είναι πρόσκαιρα, τα έφεραν για να μείνουν. Είναι απαιτήσεις των εργοδοτών εδώ και χρόνια που στο όνομα της κρίσης τα βάζουν σε ισχύ. Τα μέτρα αυτά παίρνονται για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου με άμεση συνέπεια τη χειροτέρευση της ζωής των εργαζόμενων. Τα αποτελέσματα της εφαρμογής αυτών των μέτρων τα ζούμε καθημερινά στις εταιρίες που εργάζονται και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Οι απολύσεις υπαλλήλων με καλύτερες συμβάσεις και με χρόνια προυπηρεσίας σε μια σειρά επιχειρήσεις όπως η G4S και η Icap και ταυτόχρονα η πρόσληψη πιο χαμηλόμισθων, ωρομίσθιων υπαλλήλων αυτό δε φανερώνει; Ο κίνδυνος της απόλυσης και η απληρωσιά μέρος αυτού του σκηνικού δεν είναι;

Ταυτόχρονα έρχονται νέα μέτρα από τον Ιούλιο με κύριο κορμό τις αλλαγές στο ασφαλιστικό. Οι εξελίξεις στο ασφαλιστικό επηρεάζουν νέους και παλιούς εργαζόμενους δεν αφορούν μόνο τους συνταξιούχους. Με τις αλλαγές που προωθούνται στην ασφάλιση μειώνονται οι επικουρικές συντάξεις, μπαίνουν σκληρότερα κριτήρια για να βγει ένας εργαζόμενος σε σύνταξη καθώς και για το ύψος του ποσού της. Πως για παράδειγμα θα καταφέρει να θεμελιώσει δικαίωμα στη σύνταξη ένας σημερινός ιδιωτικός υπάλληλος σε δημοσκοπήσεις, security που για χρόνια δουλεύει με μισό ένσημο, ωρομίσθιος κτλ.; Όσον αφορά τους μισθωτούς επιδόματα, παροχές καταργούνται ή μειώνονται όπως επίσης νέα μείωση θα υπάρξει και στις εργοδοτικές εισφορές με αποτέλεσμα να συμπιεστούν ακόμα περισσότερο τα ταμεία. Με αυτές τις αλλαγές σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να διασφαλιστεί ότι μια σειρά επιδόματα όπως το επίδομα μητρότητας και της ανεργίας δε θα μειωθούν. Μόνοι ευνοημένοι είναι οι εργοδότες που από καιρό απαιτούσαν νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές. Προσπαθεί η κυβέρνηση στην πραγματικότητα να στερηθούν οι εργαζόμενοι το δικαίωμα συνταξιοδότησης, ασφάλισης και περίθαλψης να στραφούν στις ασφαλιστικές εταιρίες να εξομοιώσει την κατάσταση με τις άλλες χώρες στην ΕΕ. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν τα χρεοκώπησαν οι εργαζόμενοι αλλά οι κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο που χρωστάει σε αυτά.  
Κανένας σωτήρας καμιά κυβέρνηση, ούτε αυτή του ΣΥΡΙΖΑ όποτε προκύψει, δε θα αλλάξει την κατάσταση προς όφελος των εργαζόμενων. Χωρίς ισχυρό εργατικό κίνημα, με ισχυρά σωματεία στη δύναμη του ΠΑΜΕ, που αποτελεί τη μόνη δύναμη αντίστασης και προάσπισης τω συμφερόντων της εργατικής τάξης, νέα μέτρα εις βάρος των εργαζόμενων θα παίρνονται. Πουθενά στην ιστορία παγκόσμια δεν υπάρχει ένα παράδειγμα που να δείχνει ότι η εργατική τάξη κέρδισε κατακτήσεις, πήρε μέτρα πίσω ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχαν εργατικές κινητοποιήσεις. Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι αρκεί να γίνει κυβέρνηση και θα τα λύσει όλα είναι "παραμύθια της Χαλιμάς".

Μην τους πιστεύεις πάρε την κατάσταση στα χέρια σου!

Κατακτήσεις χωρίς εμάς για εμάς δεν πρόκειται να προκύψουν. Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι αναγκαίο να οργανωθούμε στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας να έρθουμε κοντά ο ένας συνάδελφος με τον άλλον. Να συζητήσουμε πως καλύτερα θα οργανώσουμε τον αγώνα μας, όχι μόνο για να διασφαλίσουμε αυτά που έχουμε, αλλά και για να κατακτήσουμε ακόμα περισσότερα. Χωρίς εμάς στις επιχειρήσεις τίποτα δε μπορεί να λειτουργήσει, για αυτό έχουμε τη δύναμη.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 2/7 18:30 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟ 2ο ΟΡΟΦΟ

Να είμαστε όλοι εκεί για να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις με τις συμβάσεις, τους μισθούς και το ασφαλιστικό. Να συζητήσουμε και να πάρουμε αποφάσεις για το πως πιο οργανωμένα θα αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου σε κάθε χώρο δουλειάς που παρεμβαίνει το σωματείο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ