30 Απρ 2015

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη στην Αθήνα 10π.μ. στο Σύνταγμα



Το σωματείο καλεί τα μέλη του και όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους της Αθήνας να τιμήσουμε τους ηρωικούς αγώνες και τους νεκρούς της τάξης μας με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της Πρωτομαγιάς.
Ο ξεσηκωμός των εργατών το Μάη του 1886 δείχνει το δρόμο και για τους σημερινούς αγώνες. Από τη μια η Πρωτομαγιά αποδεικνύει περίτρανα τη δύναμη που έχει η ταξική πάλη και η ενότητα των εργαζόμενων στη σύγκρουση τους με το κεφάλαιο, δηλαδή ότι κανένας αντίπαλος δεν είναι ανίκητος. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη μόνο στη δική τους δύναμη. Μπορεί κυβερνήσεις, τρόικα, εργοδότες να έχουν πάρει πίσω μια σειρά κατακτήσεις και δικαιώματα αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει, τίποτα δεν έχει κριθεί.
Καμιά εμπιστοσύνη σε μια ακόμα κυβέρνηση που πίνει νερό στο όνομα της ΕΕ, που παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που αιματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως το Ιράκ και από τη Συρία ως την Ουκρανία. Που συνεχίζει την ίδια πολιτική Δουβλίνου και Σένγκεν, που πνίγει μετανάστες στη Μεσόγειο.
Οι διαπραγματεύσεις της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Τα Δάνεια και το χρέος δεν είναι του λαού. Καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση για να συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων.

Στόχος τους είναι να μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν με τα ψίχουλα, να παρακαλούν για επιδόματα και μισθούς πείνας, για πεντάμηνα προγράμματα εργασίας. Από τη μία μεριά απαιτούν από τους εργαζόμενους «λιτό βίο» και από την άλλη οι επιχειρηματίες να πλουτίζουν. “Κουνάνε το δάχτυλο” στους εργαζόμενους για να τηρούν αναμονή και να υπάρχει σιγή “νεκροταφείου”. Θέλουν να συνεχίσουν την αντιλαϊκή πολιτική τους και να ψηφίζουν πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για να βάλουν χέρι στα αποθεματικά των ταμείων. Μέσα σε λίγες εβδομάδες βρέθηκαν λεφτά από τον ΟΑΕΔ για το χρέος που δε δημιούργησε ο λαός ενώ για τους άνεργους και τις οικογένειες τους τίποτα.
Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια - όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Αγώνας Ρήξη Ανατροπή – Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια!

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου, οργανώσου τώρα στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, έλα σε επαφή με το Π.Α.ΜΕ. και τα σωματεία του για να γκρεμίσουμε μνημόνια και αφεντικά. Όλο το προηγούμενο διάστημα το σωματείο έδωσε μάχες για να αποτραπούν απολύσεις και μειώσεις μισθών, να αμείβονται οι εργαζόμενοι στην ώρα τους, να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής-ασφάλειας και το ωράριο, σταθήκαμε απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία. Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να ισχυροποιήσουμε με νέα ακόμα μέλη το σωματείο, να δημιουργήσουμε επιτροπές του σε νέους χώρους δουλειάς ώστε να παλεύουμε πιο δυνατοί από καλύτερη θέση. Χρειάζεται όλοι εμείς οι εργαζόμενοι σε εταιρίες ΑΕ και γραφεία, security, απολυμάνσεις, δημοσκοπήσεις να δείξουμε τη δύναμη μας, να ενισχύσουμε τη λαϊκή συμμαχία.
Γύρνα την πλάτη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που εκφράζει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ-ΕΚΑ-ΟΙΥΕ. Αυτοί είναι που υπέγραψαν τις μειώσεις μισθών μαζί με τους εργοδότες, υποσκάπτουν τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Αυτοί είναι που χειροκροτούσαν για την κυβερνητική εναλλαγή. Χάλασέ τους τα σχέδια με τη συμμετοχή σου στα μπλοκ του σωματείου και του Π.Α.ΜΕ. στην απεργία της Πρωτομαγιάς.

«Κάλυψη όλων των απωλειών - Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα».Nα βάλουμε μπρος για ουσιαστικές αυξήσεις παντού!
Απαιτούμε:
·        Κλαδική σύμβαση με βασικό μισθό 920 ευρώ, υποχρεωτικά εκτελεστέα για όλους τους εργαζόμενους.
·        Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους, ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο.
·        Κατάργηση ωρομίσθιου μερικής απασχόλησης και μετατροπή όλων αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου – νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας.
·        Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας! – Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία.
· Kαμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ και των άλλων δημόσιων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν.

Η οργάνωση στο σωματείο, στους τόπους δουλειάς, στον κλάδο και στις γειτονιές είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για όλους τους εργαζόμενους Έλληνες και μετανάστες. Η δύναμη μας βρίσκεται στην ενότητα της εργατικής τάξης, της συμμαχίας της με τους αυτοαπασχολούμενους, με τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τις γυναίκες.

Ζήτω η εργατική πρωτομαγιά! Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση της 1ης Μάη
στην Αθήνα 10π.μ. στο Σύνταγμα και στην προσυγκέντρωση του σωματείου 9:00 στην πλατεία Κάνιγγος

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ