2 Ιουν 2016

Για την ΠΥΡΣΟΣ Security

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων Αθήνας καταγγέλλει την εργοδοσία της επιχείρησης ΠΥΡΣΟΣ Security που μετά από ανακοίνωση της, πετάει στον δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η κατάσταση που είχε δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες ήταν ήδη επιβαρυμένη για τους εργαζόμενους της επιχείρησης. Η μη καταβολή των μισθών είχε χτυπήσει κόκκινο! Οι περισσότεροι εργαζόμενοι βρίσκονταν απλήρωτοι από πέντε έως εννιά μήνες ενώ στην ουσία εργάζονταν και ανασφάλιστοι καθώς η εταιρεία φαίνεται να έχει μεγάλες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, να οργανώσουν το επόμενο βήμα τους, να μη μείνουν απαθείς μπροστά στις ραγδαίες εξελίξεις. Είναι εξελίξεις που αφορούν την ζωή μας, την εργασία μας, τους μισθούς μας.


Ως σήμερα η επιχείρηση προκειμένου να διασφαλίσει τη μέγιστη κερδοφορία πατούσε πάνω στο αντεργατικό πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί κατεβάζοντας τους μισθούς στα όρια των 586 ευρώ, απολύοντας εργαζόμενους, κάνοντας συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού, καθυστερώντας για μήνες την καταβολή των δεδουλευμένων.

Η περίπτωση της "ΠΥΡΣΟΣ" δεν είναι ένα ακόμα "επιχειρηματικό λάθος"! Είναι δεκάδες οι επιχειρήσεις όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονταν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα και έκλεισαν όπως η ΠΥΡΣΟΣ δίχως να υπάρχει η παραμικρή δέσμευση για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, χωρίς όμως να πτωχεύσουν οι επιχειρηματίες! Το λουκέτο στην επιχείρηση δεν πρέπει να γίνει λουκέτο στα σπίτια μας!

Τώρα χρειάζεται οργάνωση και ετοιμότητα! Να έρθουμε σε επαφή με τα κλαδικά σωματεία των ιδιωτικών υπαλλήλων πανελλαδικά. Να συντονίσουμε την δράση μας με τους συναδέλφους μας σε άλλες πόλεις που υπάρχουν εργαζόμενοι της εταιρείας.

Ήδη ξεκίνησαν οι γνωστές τακτικές που στόχο έχουν τη διαίρεση μας! Άλλες επιχειρήσεις που γνώριζαν από πριν για το λουκέτο στην ΠΥΡΣΟΣ, έχουν «μοιράσει τη δουλειά», τάζουν εργασία σε συναδέλφους.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ & Γραφείων Αθήνας καλεί όλους τους συναδέλφους  να μην το βάλουν κάτω, να συμμετάσχουν και να διευρύνουν την επιτροπή αγώνα εργαζομένων στην ΠΥΡΣΟΣ που συγκροτήθηκε, διεκδικώντας:

  • Την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων
  • Την ασφαλιστική κάλυψη για το προηγούμενο διάστημα και για όσο χρόνο θα βρίσκονται οι εργαζόμενοι έκτος εργασίας.
  • Την άμεση προστασία των εργαζόμενων, με την καταβολή επιδομάτων επίσχεσης και ανεργίας.
Τα δικαιώματα μας ως εργαζόμενοι διασφαλίζονται με τους αγώνες, με την οργάνωση, με τη συλλογική δράση. Να οργανώσουμε την αντίσταση μας!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους 
στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, 3 Ιούνη στις 11.00 και 
σε νέα σύσκεψη της επιτροπής την Παρασκευή, 3 Ιούνη στις 19.00 στα γραφεία του σωματείου