20 Ιουν 2016

Καταγγελία των Απολύσεων στην Εταιρία ΛΕΟΣ ΑΘ.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων καταγγέλλει τις τρομοκρατικές-εκδικητικές και παράνομες απολύσεις δύο αγωνιστών εργαζομένων (ο ένας εκλεγμένος συνδικαλιστής του ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής και ο άλλος μέλος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας), από την εταιρεία ΛΕΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Α.Ε. επειδή απέργησαν στις 6 -7 Μάη ενάντια στον Νόμο – Λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.

Αυτό το περιστατικό επιβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι οι εργοδότες θέλουν αφενός να απαλλαγούν από κάθε πρωτοπόρο αγωνιστή και από τα ταξικά συνδικάτα στους χώρους δουλειάς, αφού ξέρουν ότι η δράση τους μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους ενάντια στα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Αφετέρου επιδιώκουν να τρομοκρατήσουν τους υπόλοιπους εργαζόμενους στέλνοντας το σαφές μήνυμα πως όποιος σηκώνει κεφάλι, όποιος προσπαθεί να αντισταθεί στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και κεφαλαίου, θα απολύεται.

Αποδεικνύεται έτσι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη σήμερα οι εργαζόμενοι να είναι οργανωμένοι στα ταξικά τους σωματεία, να τα δυναμώσουν, ώστε από καλύτερες θέσεις να μπορούν να αντιπαλεύουν τις επιθέσεις της εργοδοσίας.
Με την ενότητά μας, την οργάνωσή μας στα σωματεία μπορούμε να αποτρέψουμε τους αντεργατικούς σχεδιασμούς εργοδοσίας – κυβέρνησης.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους δύο συναδέλφους και απαιτούμε να πάρει πίσω η εργοδοσία τις τρομοκρατικές – εκδικητικές απολύσεις.

Να μην περάσει η εργοδοτική τρομοκρατία

Κανένας εργαζόμενος μόνος του

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ