22 Ιουλ 2017

Αλληλεγγύη στον αγώνα των απολυμένων στην εταιρεία «ΑΦΟΙ ΤΣΟΥΜΑ Α.Ε.»

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καταγγέλλει την εταιρεία «ΑΦΟΙ ΤΣΟΥΜΑ Α.Ε.» που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα εμπαίζει τους απολυμένους της επιχείρησης χωρίς να τους καταβάλλει τα οφειλόμενα που τους χρωστάει.
Συγκεκριμένα το Γενάρη του 2011 η εταιρεία με πρόσχημα το ξεπέρασμα της κρίσης προχώρησε σε μειώσεις μισθών, διαβεβαιώνοντας τους εργαζόμενους ότι σε περίπτωση κλεισίματος της εταιρείας «οι αποζημιώσεις θα ήταν ήδη στις τράπεζες». «Θα τους έκανε και χάρη» δηλαδή που θα τους πέταγε στην ανεργία με αποζημιώσεις.
Τελικά η εργοδοσία μεταβίβασε όλα τα υπάρχοντα της εταιρείας στη μέχρι τότε αδρανή εταιρεία «ΤΣΟΥΜΑ ΜΠΕΤΟΝ ΑΕ» και το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς οι εργαζόμενοι μαζί με το Δώρο Χριστουγέννων πήραν και «Δώρο» την απόλυση τους χωρίς όμως τις αποζημιώσεις αφού η παλιά εταιρεία μπήκε σε εκκαθάριση.

Εδώ και 5,5 χρόνια οι απολυμένοι συνάδελφοι βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη  ενώ παράλληλα η μακροχρόνια ανεργία, η συνεχής επιβολή αντιλαϊκών μέτρων επιδεινώνει ακόμα περισσότερο τη ζωή τους.
Την ίδια στιγμή η εταιρεία υπό την νομική ασυλία της καινούργιας επωνυμίας της κάνει χρυσές δουλειές σφυρίζοντας αδιάφορα για αυτά που χρωστάει στους απολυμένους.
Το Σωματείο βρίσκεται στο πλάι των απολυμένων και δε θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στην προκλητική αυτή στάση της εργοδοσίας.
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ
Απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε όλους τους απολυμένους.