2 Ιαν 2018

Κλέβουν το Δώρο Χριστουγέννων από Εργαζόμενους των 300€


Η ξεφτίλα και η εκμετάλλευση δεν έχουν όρια. Η εργοδοσία της ICAP για μια ακόμα φορά δείχνει τι σημαίνει «καλός» εργοδότης. Ενώ εκμεταλλεύεται και ξεζουμίζει εκατοντάδες παιδιά με μισθούς πείνας, τώρα φτάνει στο σημείο να τους «τσιμπάει» και το δώρο των Χριστουγέννων!!!
Από τη βδομάδα που έγινε η καταβολή του δώρου δεκάδες εργαζόμενοι φοιτητές είδαν διαφορά μεταξύ του ποσού που έπρεπε να πάρουν για δώρο Χριστουγέννων και αυτό που πληρώθηκαν. Όσοι ρώτησαν στο λογιστήριο της εταιρίας πήραν την απάντηση ότι έχουν αφαιρεθεί οι μέρες των φοιτητικών αδειών (αν δηλαδή ένας φοιτητής απουσίαζε στις 2 εξεταστικές Ιουνίου και Σεπτεμβρίου το ποσό της μείωσης μπορεί να φτάνει και στον ένα μήνα). Η πλειοψηφία των κομμένων αναλογιών αφορά ποσά των 10-20 ευρώ αλλά φτάνει και πολύ παραπάνω.

Το Σωματείο έκανε αμέσως παρέμβαση στην εργοδοσία, η οποία παρά την ντροπή του να τσιμπάει 10ευρα από εργαζόμενους φοιτητές με μισθούς των 300-400 ευρώ λέει ότι όλα είναι νόμιμα. Ακόμη και χριστουγεννιάτικα οι εργοδότες δεν ξεχνάνε να μας θυμίσουν ότι στον καπιταλισμό τα αφεντικά δεν θα ντραπούν να βγάλουν και από τη μύγα ξίγκι.
Δε θα διστάσουν μπροστά στη ξεφτίλα να κλέβουν δεκάευρα από παιδιά 20 χρονών που δουλεύουν σαν σκλάβοι για μισθούς πείνας ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να σπουδάσουν.
Αυτή η εξέλιξη και το θράσος της ΙΚΑΠ και του κάθε εργοδότη στηρίζεται στην πολιτική στήριξη της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αν σήμερα οι εργοδότες επιχειρούν να κόψουν ένα μέρος του δώρου, αύριο ξέρουμε ότι θέλουν να το κόψουν όλο.
Δε θα τους περάσει! Ως εδω
Δε τους χαρίζουμε ούτε δραχμή
Το ότι δουλεύουμε σε αυτές τις συνθήκες, με αυτούς τους μισθούς, δε σημαίνει ότι θα ανεχόμαστε την κοροϊδία και την ληστεία του ιδρώτα μας. Απαιτούμε άμεση επανόρθωση των οφειλομένων από την εργοδοσία. Υπερασπιζόμαστε το δώρο είτε είναι 10 είτε 50 ευρώ γιατί είναι δικά μας λεφτά. Δεν τους το χαρίζουμε! Κάθε εργαζόμενος-φοιτητής να έρθει με την ανάλυση του δώρου του σε επαφή με το σωματείο και την Επιτροπή Εργαζομένων ICAP
Δίνουμε Απάντηση Σε Εργοδοσία Και Κυβέρνηση
Που Στόχο Έχουν Να Μας Κόψουν Τελείως Το Δώρο, Το Μισθό, Τη Ζωή
Προχωράμε σε Νέα Απεργία Όταν Φέρουν Προς Ψήφιση Τα Νέα Μέτρα Στη Βουλή