7 Δεκ 2017

Συνάδελφοι της ICAP Στις 14 Δεκέμβρη Απεργούμε!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να υλοποιήσει την αντεργατική της πολιτική θέλει να βάλει στο γύψο τους αγώνες και το ταξικό εργατικό κίνημα. Την ώρα που περνάει μέτρα-τσεκούρι στο κεφάλι της λαϊκής οικογένειας με  νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την ίδια ώρα χτυπάει το δικαίωμα των εργαζομένων στην συλλογική οργάνωση και δράση, το δικαίωμα μας στην απεργία! Αυτά βλέπει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (μέλος του οποίου είναι και η ICAP) και ..κλαίει από συγκίνηση καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον πιο πιστό του υπηρέτη, το πιο “γρήγορο πιστόλι” για να γίνονται πράξη όλα όσα ονειρεύονται οι εργοδότες.
Στην προσπάθεια τους να χτυπήσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, Κυβέρνηση και εργοδότες μιλούν για «εκδημοκρατισμό» και βελτίωση της κατάστασης του συνδικαλιστικού κινήματος. Το συνδικαλιστικό κίνημα που θέλουν οι εργοδότες είναι αυτό που θα τους λέει ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, θα υπογράφει μειώσεις μισθών, πετσόκομμα δικαιωμάτων κ.α. όπως για χρόνια κάνουν οι άνθρωποι της εργοδοσίας μέσα στα συνδικάτα. Όσο για την κυβέρνηση, είδαμε πρόσφατα ξανά τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στα σουπερμαρκετ, που για να βάλουν πλάτη στους εργοδότες για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι 7 μέρες την βδομάδα, έκαναν εκλογές «συνδικάτου» με απειλές, νοθείες, χέρι-χέρι με τους διευθυντάδες και τους μανατζαρέους των σουπερμάρκετ. Αυτό το συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν κυβέρνηση και εργοδότες.
Δεν είναι τυχαίο ότι καιρό τώρα η ICAP, όπως και κάθε εργοδότης, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να χτυπήσει την συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων. Η ICAP απαγορεύει στο Σωματείο μας να πραγματοποιήσει οργανωμένη περιοδεία στους χώρους της εταιρείας, κάνει «συστάσεις» προς εργαζόμενους ότι οι ανακοινώσεις του Σωματείου και του ΠΑΜΕ «ενοχλούν», απολύει και τρομοκρατεί. Έτσι επέβαλλε μειώσεις μισθών στους παλιότερους και προσλαμβάνει νέους, εργαζόμενους μιας χρήσης, με μισθούς πείνας, ξεζουμίζοντας τους μέχρι τελικής πτώσης.
Τα φαινόμενα εκφυλισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα δεν αντιμετωπίζονται με νόμους του αστικού κράτους, αλλά με αλλαγή συσχετισμών, με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία και με απομάκρυνση και απομόνωση των ηγεσιών που βρίσκονται στο χέρι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, με την ενίσχυση της ταξικής κατεύθυνσης, της γραμμής που έρχεται σε αντιπαράθεση με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις της. 
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Η συμμετοχή των εργαζομένων της ICAP στην Απεργία με την
Επιτροπή εργαζομένων ICAP του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας θα είναι απάντηση στην εργοδοσία. Θα είναι βήμα ισχυροποίησης της συλλογικής διεκδίκησης των εργαζομένων ενάντια στις συνθήκες εργασίας και τους μισθούς-χαρτζιλίκι μέσα στην εταιρία.
Με τη συμμετοχή μας στην Απεργία απαντάμε στην προσπάθεια της εργοδοσίας να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με διάφορα μέσα. Τη μέρα της απεργίας θυσιάζουμε ένα μεροκάματο για να αντισταθούμε στην εξαθλίωση που μας έχουν επιβάλλει. Δεν θα πληρώσουμε και από πάνω για ΤΑΞΙ για να πιάσει ICAP τους στόχους της. Ας βάλει αυτόματο τηλεφωνητή…
Ειδικά για εμάς τους εργαζόμενους στην ICAP η απεργία στις 14/12 είναι σημαντική για παραπάνω λόγους! Η Απεργία Είναι απάντηση:
  • Στους μισθούς πείνας των 200-300 ευρώ
  • Στα μειωμένα διαλείμματα των 30 λεπτών στο 8ωρο
  • Στα 15’ απλήρωτης εργασίας καθημερινά στον πρώτο όροφο
  • Στη τρομοκρατία και στις απειλές για απόλυση
  • Στην εντατικοποίηση
  • Στο «κοινωνικό» προφίλ που χτίζει η ICAP στις δικές μας πλάτες (βλ να δώσουν οι εργαζόμενοι λεφτά στον εργοδότη για να τα δώσει στους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας)
  • Στα συγχαρίκια που λαμβάνουμε στα email μας για το ότι είμαστε η χώρα με τα μεγαλύτερα κέρδη για την πολυεθνική λόγω όλων των παραπάνω
Με τη συμμετοχή μας στην 24ωρη Γενική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη δίνουμε απάντηση στη Κυβέρνηση που προκλητικά λέει «ο κόσμος συμφωνεί με τα μέτρα, αλλιώς θα κατέβαινε στους δρόμους» (Δήλωση Τσίπρα τον Μάιο). Απαντάμε με την οργάνωσή μας στο σωματείο μας, με την ενεργό συμμετοχή μας. Γιατί τίποτα ποτέ δεν μας χαρίστηκε. Να δώσουμε ηχηρή, αποφασιστική απάντηση στα σχέδια Κυβέρνησης-ΕΕ-Εργοδοτών που μας κάνουν μίζερη τη ζωή.
Διεκδικούμε:
  • Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό.
  • Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
  • Όχι στις αντεργατικές αλλαγές στην λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζομένων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
  • Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
  • Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!
Όλοι στην Απεργία στις 14 Δεκέμβρη
Και στη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ
10:30πμ στην Ομόνοια
Προσυγκέντρωση 10:00πμ στην Πλ. Κάνιγγος
Επιτροπή Εργαζομένων ICAP Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας