30 Μαρ 2017

Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη

Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ, ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξαναλέει το γνωστό παραμύθι της ανάπτυξης, από την οποία θα είναι τάχα όλοι ωφελημένοι, ενώ την ίδια ώρα παζαρεύει το 4ο μνημόνιο. Η ανάπτυξη τους αφορά την ανάπτυξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, κάνοντας πράξη πάγιες απαιτήσεις του ΣΕΒ. Για τους εργαζόμενους αυτό θα σημάνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν μείνει, νέα άγρια φοροληστεία.

Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στη δυστυχία του λαού!
Δεν υπάρχει προοπτική σε αυτό το δρόμο, μόνο νέα βάσανα
Έχουν συμφωνήσει νέο τσάκισμα στους μισθούς και στις συντάξεις, αύξηση της φορολογίας μισθωτών και συνταξιούχων με τη μείωση του αφορολόγητου, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, τσάκισμα της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος στην απεργία με αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο.
Οι εργαζόμενοι στα γραφεία, στις εταιρίες δημοσκοπήσεων, στις εταιρίες σεκιούριτι, στα κέντρα αισθητικής βιώνουμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Οι μισθοί στα γραφεία, στα τηλεφωνάδικα κτλ έχουν γίνει χαρτζιλίκι 200-300€ για την πλειοψηφία των εργαζομένων. Στις δημοσκοπικές και τα κέντρα αισθητικής ακόμη λιγότερα, ανάλογα τη δουλειά και τη σύμβαση (αν υπάρχει), και ενώ το ξεζούμισμα των πρακτικάριων, χωρίς μισθό και δικαιώματα έχει γίνει πάγια τακτική. Στους σεκιούριτι οι εταιρείες (και από κοντά και τα φιλικά τους «σωματεία») βάζουν τους εργαζόμενους να πληρώσουν για να πιστοποιηθούν, για να μπορούν να πιάσουν μια δουλειά με 400-500€. Ταυτόχρονα πολλοί συνάδελφοι δεν παίρνουν ούτε αυτό το μισθό, καθώς οι καθυστερήσεις στη μισθοδοσία, η απληρωσιά, είναι φαινόμενο που γενικεύεται. Πατώντας στα νέα μέτρα, στη νέα συμφωνία που ετοιμάζεται, η επίθεση και η ασυδοσία των εργοδοτών θα κλιμακωθούν, η κατάσταση για τους εργαζόμενους θα χειροτερέψει.
Εργαζόμενος τον εργαζόμενο, γραφείο το γραφείο, ενημερώνουμε τους συναδέλφους για τις εξελίξεις, τους καλούμε στον αγώνα. Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε τη δική μας απάντηση.  Δεν συμβιβαζόμαστε με το μέλλον που ετοιμάζουν σ' εμάς και τα παιδιά μας. Παίρνουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας, οργανώνουμε τον αγώνα μας και παλεύουμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Έχουμε τη δύναμη να τους αντιμετωπίσουμε
Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας καλεί όλους τους εργαζόμενους, να κάνουν το βήμα. Να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. Στον αγώνα ενάντια στην απληρωσιά και τους μισθούς πείνας. Για επαναφορά των ΣΣΕ, για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων.
Είμαστε σε ετοιμότητα για Απεργία όταν ανακοινωθούν τα νέα μέτρα
Όλοι στο Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 7 Απρίλη
18:30, στην Ομόνοια