9 Μαρ 2017

Διακύρηξη ΔΑΣ στη G4S για τις Εκλογές 10-11 Μάρτη 2017



Εκλογές Σωματείου Εργαζομένων G4S CASH SOLUTIONS 10-11 Μάρτη 2017
 
Ψηφίζουμε ΔΑΣ - Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ
Δυναμώνουμε τον Αγώνα Για Μισθούς και Δικαιώματα με Βάση τις Ανάγκες Μας

Συνάδελφοι,
Στις 10-11 Μάρτη θα γίνουν οι εκλογές του Σωματείου G4S. Εκλογές ενός σωματείου το οποίο οι περισσότεροι θα το ακούτε για πρώτη φορά και όχι άδικα, καθώς με ευθύνη της ηγεσίας του δεν βρέθηκε ποτέ δίπλα στον εργαζόμενο. Δεν ενημέρωνε, δεν πάλευε για τα προβλήματα μας.
Η ΔΑΣ, η παράταξη συναδέλφων στη G4S που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ, παρά τον αρνητικό συσχετισμό πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει για να αλλάξει η κατάσταση στο Σωματείο.
Για να γίνει το Σωματείο το αποκούμπι των εργαζομένων. Για να οργανώσει τον αγώνα μας για Συλλογική Σύμβαση με μισθούς και δικαιώματα.
Στις εκλογές του Σωματείου σε καλούμε να αλλάξεις τους συσχετισμούς και να δυναμώσεις τις ταξικές δυνάμεις.
Για να έχουμε Σωματείο που θα υπερασπίζεται τους εργαζόμενους. Θα ενημερώνει. Θα διεκδικεί.
Ζωή Κορώνα-Γράμματα και Μισθοί-Χαρτζιλίκι για τους Εργαζόμενους
Ανάπτυξη και Κέρδη για τους Εργοδότες
Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα στην εταιρία το ωρομίσθιο αγγίζει το 70-80% των εργαζομένων, οι συμβάσεις των 250€ καλά κρατούν, όπως επίσης και οι «χαμένες ώρες», τα λειψά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η εντατικοποίηση της δουλειάς.
Η πείρα στον κλάδο είναι αντίστοιχη για τους εργαζομένους και των άλλων εταιριών. Ακόμη και στα χρόνια της ανάπτυξης και των "παχιών αγελάδων" οι συνάδελφοι αμείβονταν με ψίχουλα σε σχέση με τα κέρδη των εργοδοτών.
Μάλιστα, δουλεύουμε με αυτούς τους μισθούς και αυτές τις συνθήκες, τη στιγμή που με τον ανταγωνισμό που υπάρχει στον κλάδο, η G4S βελτίωσε τη θέση της. Πήρε μερίδιο από τα λουκέτα σε ΠΥΡΣΟΣ – MONDIAL POL, κτλ. Αλλά τα αυξημένα κέρδη της εταιρίας προήλθαν ακριβώς από την εκμετάλλευση, την υπερεντατικοποίηση  και το ξεζούμισμα των εκατοντάδων νέων και παλιότερων εργαζομένων που αμείβονται πλέον με μισθούς πείνας.
Αυτό είναι η αιτία, όπως μάθαμε και από τα παραδείγματα των άλλων εταιριών, που και τα αφεντικά της G4S μπορούν οποιαδήποτε στιγμή να αποφασίσουν να πετάξουν και εμάς στο δρόμο, για να επενδύσουν αλλού τα κέρδη τους.
Την ίδια στιγμή στον χώρο των σεκιούριτι εμφανίζονται δυνάμεις που καλλιεργούν τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Λένε ότι δήθεν για την ανεργία και την φτώχεια φταίνε οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, προσπαθώντας να κρύψουν ότι πραγματικός υπεύθυνος είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και το κυνήγι του κέρδους που προϋποθέτει την ανεργία και τα τσακισμένα μεροκάματα.
Για αυτό χρειαζόμαστε Σωματείο αποκούμπι για κάθε εργαζόμενο, μαχητικό, αγωνιστικό, που θα ενημερώνει και θα προετοιμάζει τους εργαζόμενους, από τη μια να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους στη δουλειά και από την άλλη να διεκδικήσουν μισθούς και δικαιώματα που η εργοδοσία τους αφαίρεσε τα προηγούμενα χρόνια.
Ψήφος στη ΔΑΣ σημαίνει Σωματείο Ζωντανό, Αγωνιστικό, Μαχητικό
 
Όμως, μέχρι σήμερα, το Σωματείο αξιοποιήθηκε σαν το δεξί χέρι της εργοδοσίας. Η ηγεσία του Σωματείου (παράταξη ΕΝΙΑΙΟ) έβαλε πλάτη στις μειώσεις μισθών στους παλιότερους εργαζόμενους, δεν έβγαλε «κιχ» για τις απολύσεις δεκάδων άλλων συναδέλφων, ενώ συμφώνησε με αντικατάσταση τους με νεότερους εργαζόμενους με μισθούς-χαρτζιλίκι και χειρότερες συνθήκες εργασίας. H ηγεσία του Σωματείου καλλιεργούσε τη λογική του «μικρότερου κακού», της αναμονής και τελικά της αδράνειας μπροστά στις εξελίξεις. Το "βάλτε πλάτη" ανταμείφτηκε με απολύσεις, καθώς πάντα ήταν προσαρμοσμένο με το πλάνο κερδοφορίας της G4S.
Δια της απουσίας τους έλαμψαν βέβαια και οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ (Παράταξη ΕΚΕ) στο Σωματείο. Έχουν μεγάλες ευθύνες γιατί από τη μια καλλιεργούσαν την αυταπάτη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση θα εφάρμοζε φιλολαϊκή πολιτική, εντός της ΕΕ. Ότι δήθεν είναι δυνατόν να συνυπάρχουν η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων με τη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Το πραγματικό τους πρόσωπο το έδειξαν όταν και αυτοί συμφώνησαν στις μειώσεις μισθών στην εταιρεία, όπως και η Κυβέρνηση τους νομοθέτησε το 3ο Μνημόνιο, τη νέα φοροληστεία, το τσάκισμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και πολλά άλλα.
 Στους αγώνες που έγιναν η ηγεσία του Σωματείου ήταν Απούσα. Στις Απεργίες για το μισθό και τα δικαιώματα μας, η ηγεσία του Σωματείου πρωταγωνιστούσε στην ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΙΑ. Η ηγεσία  του Σωματείου καλλιεργούσε τη διάσπαση αποδεχόμενη στη πράξη διαφορετικές συνθήκες και μισθούς για τους «νέους», οι οποίες φυσικά μετά γενικευτήκαν σχεδόν για όλους τους εργαζόμενους. Έτσι έφερνε απογοήτευση στους εργαζόμενους και πετύχαινε την απομάκρυνση των συναδέλφων από το Σωματείο. Από το Σωματείο που θα έπρεπε να είναι όπλο των εργαζομένων ενάντια στην Εργοδοσία και έχει γίνει παραμάγαζο της εργοδοσίας, ενάντια στους εργαζόμενους.
Την ίδια στιγμή, η ηγεσία του Σωματείου είχε αγαστή συνεργασία με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος (ΟΜΥΠΑΕ), η οποία, εκτός πολλών άλλων, λειτούργησε ως "λαγός" για τους εργοδότες πανελλαδικά, υπονομεύοντας τις Συλλογικές Συμβάσεις των εργαζομένων της G4S και του κλάδου γενικότερα.
 
Για αυτούς τους λόγους το Σωματείο δεν είχε δράση. Δεν συμμετείχε στους μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τη Κοινωνική Ασφάλιση, για Συλλογικές Συμβάσεις, Ενάντια στα Μνημόνια κτλ.
 
Η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε δεν είναι ξεκομμένη από τις γενικότερες εξελίξεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χέρι-χέρι με την μεγαλοεργοδοσία  ετοιμάζουν νέο χτύπημα στα εργασιακά και συνδικαλιστικά  δικαιώματα των εργαζομένων. Η κυβέρνηση για την υπηρέτηση των εργοδοτών, ετοιμάζεται να σφίξει και άλλο τη θηλιά στο λαιμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Για μας έχουν τους μισθούς των 200-300 ευρώ, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τους συνεχείς κόφτες στους μισθούς, στις συντάξεις και στις ανάγκες μας. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους ζεστό χρήμα με νέους νόμους, ένταξη σε χρηματοδοτικά πακέτα, νέες φοροαπαλλαγές. Πάνω στο έδαφος των προηγούμενων αντεργατικών μέτρων που έχουν τσακίσει τη ζωή μας, έχουν συμφωνήσει στο νέο γύρο επίθεσης με νέα μέτρα που αφορούν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, την εκτεταμένη φοροληστεία και το κατέβασμα του αφορολόγητου σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα, νέες αντιλαϊκές συμφωνίες για μετά το 2018, στην παγίωση των αιματοβαμμένων  "πρωτογενών πλεονασμάτων".  Ότι αξίωσαν οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι μεγαλοεργολάβοι του κάθε κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, έγιναν μνημόνια! Έτσι και σήμερα ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές οργανώσεις απαιτούν νέα μόνιμα μέτρα, τα οποία θέλουν να πληρώσει ο λαός και οι εργαζόμενοι.
Μπορούμε να Αλλάξουμε την Κατάσταση
Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.), παρά τις δυσκολίες και τον αρνητικό συσχετισμό έκανε ότι πέρναγε από το χέρι της για να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων στην G4S. Για να τους ενημερώνει και να τους κινητοποιεί. Με συνέπεια υπερασπίστηκε τις θέσεις της, έδωσε μάχες ενάντια στις απολύσεις, βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, όχι μόνο στη G4S, αλλά και με τους απολυμένους της ΠΥΡΣΟΣ, τους εργαζόμενους της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, του ΛΗΔΡΑ, του ΚΑΡΥΠΙΔΗ. Ως κομμάτι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος,  με το κλαδικό Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Αθήνας, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ. Δράση για την οποία βρέθηκε στο μάτι της Εργοδοσίας, η οποία απάντησε με διώξεις, τρομοκρατία, λάσπη, αντικομουνισμό και ψέματα που πρόθυμα αναπαράγουν τα φερέφωνα της και πιο δυνατά ενόψει των εκλογών.
Σωματεία Εργατών και Όχι των Εργοδοτών
Συνάδελφοι,
Σε αυτές τις εξελίξεις, οι εργαζόμενοι χρειάζονται σωματεία ζωντανά, αγωνιστικά, μαχητικά. Σωματεία Εργατών και Όχι των Εργοδοτών. Σωματεία που θα ενημερώνουν τους εργαζόμενους, θα τους εξοπλίζουν και θα τους βοηθούν. Που θα τους οργανώνουν και θα τους προετοιμάζουν για την διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης που θα διασφαλίζει σταθερή δουλειά, ωράρια και αξιοπρεπείς μισθούς. Σωματεία που δυναμώνουν την Αλληλεγγύη και την κοινή δράση των εργαζομένων, ενάντια στο Ρατσισμό και τη διάσπαση που καλλιεργεί η εργοδοσία (νέοι-παλιοί, Έλληνες-ξένοι) για να μας έχει αδύναμους και να μας εκμεταλλεύεται.
Ψηφίζουμε ΔΑΣ
Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ 
Ψήφος στη ΔΑΣ είναι βήμα για την καλύτερη οργάνωση των εργαζομένων στην εταιρία και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.
Ψήφος στη ΔΑΣ θα δώσει δύναμη και κουράγιο στους εργαζόμενους. Θα είναι βήμα για την ανατροπή των συσχετισμών. Για να χαλάσουμε την σούπα της εργοδοσίας και των φερεφώνων της. Να μην μπορούν να χρησιμοποιούν το Σωματείο για να τσακίζουν τα δικαιώματα μας.
Ψήφος στη ΔΑΣ σημαίνει καταδίκη των αντεργατικών πολιτικών, των μνημονίων και των δυνάμεων (πολιτικών και συνδικαλιστικών) που έβαλαν πλάτη στο τσάκισμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας
Ψήφος στη ΔΑΣ ισχυροποιεί συνολικά το ταξικό κίνημα, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ για την συνολική ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών. Για να δυναμώσουμε τον Αγώνα για να μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να ζει αξιοπρεπώς, με μισθό, ωράριο και συνθήκες εργασίας που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας. 
Ψηφίζουμε ΔΑΣ Σημαίνει Διεκδικούμε και Παλεύουμε για:
  • Επαναφορά της κλαδικής σύμβασης του 2011
  • Καμία μείωση μισθού, ανάκληση όλων των μειώσεων που επιβλήθηκαν
  • Πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
  • Επίδομα επικινδυνότητας 300€ σε όλους από την 1η μέρα δουλειάς
  • 30 ημέρες άδεια για όλους και ένας ολόκληρος μισθός επίδομα αδείας