18 Μαρ 2017

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: Έκθεση αρχειακού υλικού

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του διοργανώνει έκθεση με σπάνιο αρχειακό υλικό.
Το ΣΕΗ είναι ένα από τα πρώτα σωματεία της χώρας, τα μέλη του πρόσφεραν πολλά με τους αγώνες και την τέχνη τους στο λαϊκό κίνημα, αλλά και εμπνεύστηκαν απ' αυτό. Από τη μικρασιατική καταστροφή, μέχρι το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τη χούντα των συνταγματαρχών, το σωματείο πάλευε για την επιβίωσή του και την επιβίωση του κλάδου. Δημιούργησε μέσα σε δύσκολες στιγμές και μέσα από τις γραμμές του πέρασαν όλοι οι σημαντικοί καλλιτέχνες της χώρας.
Η ζωή του σωματείου, χέρι χέρι με τη ζωή του κινήματος και την ιστορία του τόπου, ξεδιπλώνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης Θησείο), μέσα από την έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού που συλλέχτηκε από το αρχείο του σωματείου, προσωπικά αρχεία, εφημερίδες της εποχής και άλλες πηγές. Το υλικό αυτό πρώτη φορά θα βγει στη δημοσιότητα και είναι η ιστορικής σημασίας η διάσωση, συντήρηση και ψηφιοποίησή του που επιχειρεί το σωματείο. 
Η έκθεση λειτουργεί καθημερινά, ως τις 26 Μάρτη, από τις 11.00 το πρωί ως τις 9.00 το βράδυ.