10 Μαρ 2017

Γραμματεία ΠΑΜΕ Εμπορίου Υπηρεσιών για τις εξελίξεις


                                                     
Οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων λόγω της γραμμής ενσωμάτωσης και της ταύτισης με τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών προσπαθούν να καλύψουν την απουσία τους από την οργάνωση των αγώνων αλλά και την εξαφάνιση τους μπροστά στις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμούς», με διαξιφισμούς κορυφών αλλά και με νέα οργανωτικά σχήματα, μακριά από τις αγωνίες και τις ανάγκες των εργαζόμενων.

Δίνεται μάχη χαρακωμάτων στις κορυφές της Ομοσπονδίας μεταξύ εταίρων (ΜΕΤΑ-ΠΑΣΚΕ) για το ποιος θα κρατήσει τα σκήπτρα του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που πριν λίγους μήνες, τα «βρήκαν» μεταξύ τους στο προεδρείο, μοίρασαν τις θέσεις, αλλοιώνοντας τον πραγματικό συσχετισμό που αποτυπώθηκε στο τελευταίο συνέδριο. Με ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους, έχουν από κοινού δράση που στηρίζεται σε μηχανισμούς της εργοδοσίας, που αρχίζει και τελειώνει στο διαδίκτυο και τα social media, στις νομικές διεκδικήσεις.
Η ΠΑΣΚΕ προκειμένου να περάσει ακόμα πιο καθαρά το δηλητήριο της ανταγωνιστικότητας στις γραμμές των εργαζόμενων μέσα στην ΟΙΥΕ, προσπαθεί να κατοχυρώσει οργανωτική οντότητα και να κάνει γνωστό το νέο συνδικαλιστικό όχημα που χρησιμοποιεί, στέλνοντας mail (που δεν της έχουν δοθεί) σε συναδέλφους που είναι μέλη σε άλλα κλαδικά σωματεία σε όλη τη χώρα, είναι εκλεγμένα μέλη Διοικητικών Συμβουλίων. Είναι η ίδια δύναμη που από τη θέση του οδηγού στη ΓΣΕΕ συνομιλεί με τους θεσμούς καταθέτοντας προτάσεις τόσο αγωνιστικές που καταλήγουν σε συμφωνίες και μνημόνια κοινωνικής ειρήνης με τον ΣΕΒ. 
Η Πανελλαδική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στο εμπόριο και τις υπηρεσίες ενημερώνει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στις γραμμές της και όχι μόνο, για τις παραπάνω εξελίξεις και πρακτικές και τις καλεί με τη σειρά τους να ενημερώσουν τα μέλη τους, να προσπεράσουν τις παραπάνω βαλτώδεις καταστάσεις και να οργανώσουν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα απέναντι στο κλείσιμο της συμφωνίας που θα φέρει νέα δεινά για την εργατική-λαική οικογένεια. 
Οι ανάγκες των εργαζόμενων απέναντι στη χλιδή και στα πλούτη τους! 
Η αντίσταση στα νέα μέτρα και στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς κρίνεται στους χώρους δουλειάς, εκεί που η εκμετάλλευση χτυπάει κόκκινο. Τα νέα μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα προηγούμενα και έχουν έναν και μόνο κερδισμένο: Τη μεγαλοεργοδοσία σε κάθε κλάδο. 
Δεν υπάρχουν πολλές επιλογές! 
Ή θα σταυρώσουμε τα χέρια και θα γίνουμε θεατές στην εξαθλίωση μας ή θα πάρουμε την υπόθεση της ζωής μας στα χέρια μας και θα αγωνιστούμε με επίκεντρο τις ανάγκες μας. Ανάγκες που έρχονται σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων.
Σε αυτά τα πλαίσια πρέπει να δυναμώσει η κόντρα απέναντι στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό με οποιαδήποτε απόχρωση κι αν εμφανίζεται, να απομονωθούν οι άνθρωποι και οι μηχανισμοί της εργοδοσίας που τιτλοφορούνται ως σωματεία εργαζομένων στα super market, σε πολυκαταστήματα και σε εργολαβίες, να ηττηθεί η γραμμή της ταξικής συνεργασίας και της κοινωνικής ειρήνης.
Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν μέτρα οργάνωσης και ενημέρωσης. Με τις ανακοινώσεις των σωματείων στα χέρια, με αφίσες, με εφημερίδες τοίχου να οργώσουν τους χώρους δουλειάς, να ενημερώσουν τους συναδέλφους για το περιεχόμενο της επίθεσης, για τα νέα μέτρα, για τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, για τη νέα φοροεπιδρομή, για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, για το χτύπημα στις συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα στην απεργία. 
Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, με τη μίζερη ζωή! 
Δίνουμε μάχη, οργανώνουμε πάλη σε κάθε κλάδο για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας, τον 21ο αιώνα.