9 Μαρ 2017

Ανακοίνωση της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδιας για καμπάνια αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

30 Μαρτίου 2017: Ημέρα Αλληλεγγύης της ΠΣΟ προς τον Παλαιστινιακό Λαό
Τέλος στους εποικισμούς!
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία διοργανώνει μια Ημέρα Αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό Λαό, στις 30 Μαρτίου 2017 και καλεί τα συνδικάτα-μέλη της και τους φίλους της σε όλο τον κόσμο να είναι στην πρώτη γραμμή και να αναπτύξουν συγκεκριμένες δράσεις!
Με την ευκαιρία της Ημέρας Αλληλεγγύης της ΠΣΟ με τον Παλαιστινιακό Λαό, στις 30 Μαρτίου, όλοι οι εργαζόμενοι και οι απλοί άνθρωποι της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο καλούνται να δείξουν πραγματική έκφραση αλληλεγγύης προς τον λαό της Παλαιστίνης, κατά της ισραηλινής επιθετικότητας και κατοχής, η οποία εντάθηκε ακόμη περισσότερο μετά την εκλογή της κυβέρνησης Τραμπ στις ΗΠΑ, όπως είναι προφανές από την ανακοίνωση της οικοδόμησης 6.000 σπιτιών Εβραίων εποίκων στη Δυτική Όχθη, καθώς επίσης και από το πρόσφατο νομοσχέδιο της ισραηλινής Κνεσέτ, νομιμοποιώντας την αρπαγή της Παλαιστινιακής ιδιοκτησίας στην ίδια περιοχή.
Ο Παλαιστινιακός λαός έχει υποφέρει για πολλά χρόνια από την ισραηλινή επιθετικότητα, από τους εποικισμούς, τη λεηλασία των φυσικών πόρων και των προϊόντων της γης τους και από τον αποκλεισμό. Τα παιδιά της Παλαιστίνης δολοφονούνται στους δρόμους. Εργάτες φυλακίζονται κάθε μέρα. Σήμερα περισσότερα από 300 παιδιά Παλαιστινίων κρατούνται σε ισραηλινές φυλακές!
Ο αγώνας για το τέλος της επιθετικότητας και των εποικισμών, για την αναγνώριση ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967, με την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσά του, εξαρτάται πρώτα και κύρια από την πάλη των λαών, από τον αγώνα του οργανωμένου εργατικού κινήματος με ταξικό προσανατολισμό, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι που συμμετέχουν σε αυτό έχουν πλήρη επίγνωση της αιτίας που δημιουργεί τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και αγριότητες ενάντια στους λαούς, που δεν είναι άλλη από την ακόρεστη όρεξη των καπιταλιστών για συνεχή κερδοφορία μέσω της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Ως εκ τούτου, είναι οι εργαζόμενοι εκείνοι που μπορούν να αντισταθούν, εκείνοι που μπορούν να απαιτήσουν και να ορθώσουν το ανάστημά τους για το τέλος της καταστροφής του παλαιστινιακού λαού και γης, μέσα από τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες των συνδικάτων τους. Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να επιβάλουν μέσα από τους αγώνες τους τα δίκαια αιτήματά τους εις βάρος των λίγων και προς όφελος των πολλών. Η ΠΣΟ ήταν, είναι και θα είναι στο πλευρό του λαού της Παλαιστίνης.
Στις 30 Μαρτίου συμμετέχουμε δυναμικά στις εκδηλώσεις των μελών-συνδικάτων και των φίλων της ΠΣΟ σε κάθε γωνιά του κόσμου, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το λαό της Παλαιστίνης. Σε κάθε πόλη, χώρα και ανά κλάδο, να οργανώσουμε διαδηλώσεις σε πρεσβείες και κυβερνήσεις που υποστηρίζουν την πολιτική του Ισραήλ, σε διεθνείς οργανισμούς που υποκρίνονται ότι λυπούνται για τα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων αδελφών μας.
Τέλος στους εποικισμούς - αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους!